Минулого року я вперше спробувала отакі мариновані кабачкові “Кільця чилі” в соусі, закатала на пробу лише три літрові баночки. У грудні відкрили першу, а через пару днів не стало вже ні другої, ні третьої) Такі кабачки всій родині сподобалися і цього року я вирішила заготовити їх у першу чергу та побільше.Готуйте та пробуйте із задоволенням!
Країна Рецептів у Telegram
Інгредієнти на 3 банки по 0,6 л.:
- Кабачки близько – 1,2 кг. (кабачків беріть стільки, скільки влізе у банки)
- Солодкий перець – 2 шт.
- вода – 1 л.
- Цукор – 70 г.
- Сіль – 30 г.
- Гострий чилі кетчуп – 150 г.
- Томатна паста – 200 г.
- Часник – 6 зубчиків
- Кріп – невеликий пучок
- лавровий лист – 2 шт.
- оцет 9% – по 0,5 ст.л. у банку
Як готувати кабачкові “Кільця чилі” в соусі:
Кабачки чистимо і нарізаємо на кружечки. Щоб закуска виглядала ефектніше я проходжуся по кабачках “корейської” теркою, так я відразу їх і очищаю, і надаю більш презентабельний вигляд.
Далі будь-яким зручним способом вирізаємо серцевину. Я роблю це за допомогою звичайної кришечки. Цього можна взагалі не робити, але, як і писала вище, кільця кабачків щільні та не розкисають у процесі зберігання.
ЩЕ КАБАЧКИ: ❤ Лечо з кабачками та перцем на зиму
М’якуш ні в якому разі не пропаде, з неї жарю оладки.
Закладаємо кабачки в каструлю, заливаємо окропом, залишаємо на 2-3 хвилини, а потім відкидаємо на друшляк.
У чисту каструлю вливаємо воду, всипаємо сіль, цукор, додаємо гострий чилі-кетчуп, томатну пасту, болгарський перець дрібним кубиком та тертий часник. Ставимо каструлю на вогонь, доводимо до кипіння і проварюємо 2-3 хвилини.
Як тільки все закипіло, додаємо пучок рубаного кропу, закладаємо лавровий лист, знову доводимо до кипіння і знімаємо з вогню.
Беремо чисті сухі баночки, в кожну вливаємо 9% оцет, потім закладаємо кабачки, заливаємо все це маринадом до верху і прикриваємо кришками. Важливо, щоб банки були заповнені щільно та без порожнеч. Я укладала чергуючи маринад і кільця – так, на мій погляд, зручніше.
На дно каструлі укладаємо марлю або рушник, ставимо банки, заливаємо гарячою водою до плічок і стерилізуємо з моменту закипання рівно 15 хвилин на помірному вогні.
Після стерилізації банки щільно закручуємо кришками, ставимо дном нагору і прибираємо під “шубу” до повного остигання. Закуска добре зберігається як в холоді, так і при кімнатній температурі! Я зберігала вдома, у квартирі, у звичайній коморі.
Простою заготівлю назвати не можна, все ж є тут деякі клопоти, але результат, безумовно, стоїть витраченого часу. Кабачки виходять чудові і смачний маринад з перцем йде до останньої краплі! Сміливо рекомендую готувати та куштувати, заготовочка просто відмінна!
ЩЕ РЕЦЕПТИК: ❤ Кабачки як грузді: гострі і хрусткі з часником і зеленню
Взимку баночки з цією закускою “підуть” насамперед! Дуже смачно та зберігається у шафі! Вдалих та найсмачніших вам заготовок, шановні передплатники та гості каналу! Готуйте та пробуйте із задоволенням! ❤