Для тих, хто любить грузинську кухню, пропоную рецепт ,який розкаже як приготувати закусочні мушлі із баклажанів з горіхами і часником . Вона виходить дуже ароматною, яскравою на смак, добре насичує. Замість майонезу можна використовувати сметану або йогурт без цукру. Кінзу можна замінити на петрушку. Закуска чудово підійде і для святкового столу, і для повсякденного меню.
Складові:
- Баклажани (2-3 шт.) 1 кг
- Яйця 2 шт.
- Рослинна олія для смаження 80 мл
- Вода 1 л
- Сіль 3 ч.л.
- Волоські горіхи очищені 100 гр
- Майонез або густа сметана 80 гр
- Часник 3 зубчика
- Цибуля ріпчаста 0.25 шт
- Лимонний сік (або 0,5 лимона) 1 ст.л.
- Зелень кінзи 20 гр
- Хмелі-сунелі 0.5 ч.л.
- Молотий коріандр 0.5 ч.л.
Як приготувати мушлі із баклажанів з горіхами і часником:
Беріть овочі молоді, без пошкоджень на шкірці, але не надто тонкі, щоб зручно було загортати начинку. Майонез краще приготувати самому – він набагато корисніший, або замінити на густу сметану. Баклажани помийте, обсушіть, видаліть плодоніжки. Наріжте кружечками завтовшки 0,4-0,6 см.

Щоб прибрати гіркоту, властиву баклажанам, їх потрібно вимочити в сольовому розчині. Для цього в глибокій ємності розведіть чайну ложку з гіркою солі в літрі води. Закладіть туди нарізані баклажани і залиште на 30 хвилин. Щоб вони всі були в розчині, покладіть невеликий вантаж, наприклад, кришку меншого діаметра.

Поки баклажани вимочуються, приготуйте начинку. Для цього всі інгредієнти потрібно подрібнити будь-яким зручним для вас способом. Я цього разу вирішила зробити це за допомогою комбайна. Цибулю і часник ретельно помийте, очистіть і наріжте на великі шматки. У чашу комбайна помістіть горіхи, часник, цибулю та зелень.
ЩЕ РЕЦЕПТ: ❤ Смажені кабачки з начинкою з сиру, яєць та кропу

Додайте лимонний сік, воду, майонез, сіль і спеції. Якщо замість соку ви берете лимон, помийте його, витріть рушником або серветкою і видавіть сік. На великих обертах подрібніть начинку до отримання однорідної маси. Поставте начинку в холодильник, поки будете займатися баклажанами.

Помийте яйця . Додайте дрібку солі та збийте за допомогою виделки або вінчика. Додавання солі спрощує процес збивання яєць. З баклажанів злийте сольовий розчин і просушіть кожен кружечок. Якщо на них залишиться вода, вона може спровокувати бризки олії в процесі смаження. Кожен кружечок занурте з обох боків у яйце. Завдяки цьому баклажани не будуть під час смаження вбирати занадто багато олії.

Розігрійте сковороду, налийте олію і розігрійте її. Смажте баклажани на середньому вогні з двох боків до легкого рум’янцю. У міру необхідності підливайте на сковороду олію. Викладайте баклажани на паперові рушники, складені в кілька шарів, щоб пішла зайва олія.

Переходьте до формування часточок. Для цього візьміть кружечок баклажана і покладіть у його центр приблизно чайну ложку начинки.

Потім складіть баклажан навпіл, утворюючи часточку. Кілька секунд потримайте, щоб начинка приклеїлася до баклажана і відпустіть.

Така холодна закуска гарна на смак як одразу після приготування, так і наступного дня.
ЩЕ РЕЦЕПТ: ❤ Помідори по-італійськи
з сирно-часниковою начинкою

Зберігати баклажани можна в закритій ємності в холодильнику. Всім смачного ❤








