Бабусин цукровий пиріг – кращий за торт

Незвичайно м’який, пишний, ароматний і дуже-дуже смачний домашній цукровий пиріг. Рецепт простий, а смак приголомшливий! Ваші рідні будуть просити приготувати ще. Особливістю цього пирога є цукрова крихта і м'яке дріжджове тісто, саме вони роблять пиріг ніжним і смачним.

Готується цукровий пиріг досить просто, а виходить ніжним, повітряним та пишним, з яскравим, апетитним, вершковим ароматом. Під час приготування тіста для цього пирога не забувайте, що за консистенцією воно не схоже на класичне дріжджове тісто, це тісто значно більш липке і м’яке.

Для приготування цукрової крихти масло можна відправити в морозилку на кілька хвилин, після чого натерти на тертці і змішати з цукром. Не забудьте полити готовий пиріг вершками і відправити його знову в духовку, так він вийде набагато більш ніжним і соковитим. Форму краще брати невелику, розміром 20х20 см.

Інгредієнти:

  • борошно, 250 г;
  • молоко, 100 мл;
  • цукор, 1 ст. л;
  • дріжджі сухі 8 г, живі, 12 г;
  • яйця, 2 шт.;
  • масло вершкове розтоплене, 90 г;
  • ванілін за смаком.

Для приготування посипання візьміть:

  • масло вершкове, 50 г;
  • цукор, 120 г.

Для просочення пирога жирні вершки, 120 мл.

Процес приготування:

У теплому молоці розчиняємо цукор та дріжджі. Залишаємо на 5 хвилин. Борошно просіюємо та змішуємо з яйцями, розтопленим вершковим маслом, ваніліном.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шоколадний торт “П’яна вишня”. Супер смачний, вологий та ароматний

Вливаємо дріжджову масу та вимішуємо тісто. Накриваємо тісто і залишаємо у теплому місці на 1 годину.

Форму для випікання накриваємо пергаментом та викладаємо тісто, накриваємо та залишаємо у теплому місці на 30 хвилин. Масло змішуємо з цукром та перетираємо лопаткою до однорідності. У тісті робимо отвори пальцем і висипаємо зверху посипання. Випікаємо при 180 градусах близько 30 хвилин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Повітряний пиріг з журавлиною та яблуками

Не виймаючи пиріг із форми, заливаємо вершками та залишаємо остигати.

Пиріг буде дуже м’яким і пишним, з яскравим, вершковим ароматом, у міру солодкий.

Якщо у вас немає вершків, можна залити теплим молоком.

Оцініть статтю
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Світ рецептів
Бабусин цукровий пиріг – кращий за торт
Шоколадний торт з мусовим кремом та фундуком