Готується цукровий пиріг досить просто, а виходить ніжним, повітряним та пишним, з яскравим, апетитним, вершковим ароматом. Під час приготування тіста для цього пирога не забувайте, що за консистенцією воно не схоже на класичне дріжджове тісто, це тісто значно більш липке і м’яке.
Для приготування цукрової крихти масло можна відправити в морозилку на кілька хвилин, після чого натерти на тертці і змішати з цукром. Не забудьте полити готовий пиріг вершками і відправити його знову в духовку, так він вийде набагато більш ніжним і соковитим. Форму краще брати невелику, розміром 20х20 см.
Інгредієнти:
- борошно, 250 г;
- молоко, 100 мл;
- цукор, 1 ст. л;
- дріжджі сухі 8 г, живі, 12 г;
- яйця, 2 шт.;
- масло вершкове розтоплене, 90 г;
- ванілін за смаком.
Для приготування посипання візьміть:
- масло вершкове, 50 г;
- цукор, 120 г.
Для просочення пирога жирні вершки, 120 мл.
Процес приготування:
У теплому молоці розчиняємо цукор та дріжджі. Залишаємо на 5 хвилин. Борошно просіюємо та змішуємо з яйцями, розтопленим вершковим маслом, ваніліном.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шоколадний торт “П’яна вишня”. Супер смачний, вологий та ароматний
Вливаємо дріжджову масу та вимішуємо тісто. Накриваємо тісто і залишаємо у теплому місці на 1 годину.
Форму для випікання накриваємо пергаментом та викладаємо тісто, накриваємо та залишаємо у теплому місці на 30 хвилин. Масло змішуємо з цукром та перетираємо лопаткою до однорідності. У тісті робимо отвори пальцем і висипаємо зверху посипання. Випікаємо при 180 градусах близько 30 хвилин.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Повітряний пиріг з журавлиною та яблуками
Не виймаючи пиріг із форми, заливаємо вершками та залишаємо остигати.
Пиріг буде дуже м’яким і пишним, з яскравим, вершковим ароматом, у міру солодкий.
Якщо у вас немає вершків, можна залити теплим молоком.