Смажені кабачки з часником і зеленню на зиму

Смажені кабачки з часником і зеленню - це чудова страва, яка припаде до душі кожному. А ви знали, що смажені кабачки можна закривати на зиму? Я ось раніше не знала. Тепер це одна з моїх улюблених заготовок на зиму. Кабачки виходять ніжними, ароматними, з м'ясом і відвареною картоплею взимку просто смакота.

Такі смажені кабачки з часником і зеленню  – улюблена сезонна страва багатьох господинь.  Не можу передати, як приємно відкрити баночку смажених кабачків узимку і насолодитися їхнім літнім, свіжим смаком і чудовим ароматом. Крім того, вони допоможуть доповнити будь-який гарнір на обід або ж послужити прекрасним перекусом на полуденок.

Країна Рецептів🍝  у Telegram

Інгредієнти:

 (на 2 банки 0,5 л)

  •  Кабачок 1400 гр
  • Часник свіжий 50 гр
  • Петрушка 1 пучок
  • Сіль 1.5 ч. л.
  • Оцет столовий 9% 3 ч. л.
  • Олія рослинна 60 мл

Як приготувати смажені кабачки з часником і зеленню:

Кабачки нарізаємо шайбами завтовшки 5-6 мм.

Часник нарізаємо довільно, петрушку ріжемо доволі крупно.

ЩЕ КАБАЧКИ: ❤ Мариновані кабачки із кетчупом Чилі: смачна закуска на зиму

На пательні розігріваємо олію і на вогні трохи більшому за середній обсмажуємо кабачки з двох боків до золотистого кольору. Овоч не потрібно смажити до готовності, він має залишитися “альденте”, злегка хрустким.

Обсмажені кабачки викладаємо на паперовий рушник, щоб увібралася зайва олія.

Часник і петрушку змішуємо в окремому посуді з сіллю. Ретельно перемішуємо.

Смажені кабачки складаємо в чисті стерильні банки.

Спочатку 5-6 скибочок кабачків, потім суміш зелені з часником, так повторюємо до самого верху банки.

Під час закладання баночку злегка постукаємо об стіл, щоб кабачки утруслися і їх помістилося більше. У кожну банку вливаємо 1,5 чайні ложки 9% оцту. Дно каструлі вистилаємо рушником і поміщаємо в неї банки з кабачками.

Прикриваємо банки кришками і заливаємо теплою водою до плічок. Стерилізуємо півлітрові банки з кабачками протягом 15 хвилин від моменту закипання води.

Банки закупорюємо кришками, перевіряємо на герметичність, перевертаємо догори дном і вкутуємо теплою ковдрою. Залишаємо в такому вигляді до повного охолодження.

ЩЕ РЕЦЕПТ: ❤ Кабачки як грузді: гострі і хрусткі з часником і зеленню

Смажені кабачки в банках слід зберігати в прохолодному місці – у льосі або холодильнику. Смачного !❤

Оцініть статтю
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Світ рецептів
Смажені кабачки з часником і зеленню на зиму
Чорничний мусовий торт “Лісова ягода” із дзеркальною глазур’ю