Такі смажені кабачки з часником і зеленню – улюблена сезонна страва багатьох господинь. Не можу передати, як приємно відкрити баночку смажених кабачків узимку і насолодитися їхнім літнім, свіжим смаком і чудовим ароматом. Крім того, вони допоможуть доповнити будь-який гарнір на обід або ж послужити прекрасним перекусом на полуденок.
Країна Рецептів у Telegram
Інгредієнти:
(на 2 банки 0,5 л)
- Кабачок 1400 гр
- Часник свіжий 50 гр
- Петрушка 1 пучок
- Сіль 1.5 ч. л.
- Оцет столовий 9% 3 ч. л.
- Олія рослинна 60 мл
Як приготувати смажені кабачки з часником і зеленню:
Кабачки нарізаємо шайбами завтовшки 5-6 мм.
Часник нарізаємо довільно, петрушку ріжемо доволі крупно.
ЩЕ КАБАЧКИ: ❤ Мариновані кабачки із кетчупом Чилі: смачна закуска на зиму
На пательні розігріваємо олію і на вогні трохи більшому за середній обсмажуємо кабачки з двох боків до золотистого кольору. Овоч не потрібно смажити до готовності, він має залишитися “альденте”, злегка хрустким.
Обсмажені кабачки викладаємо на паперовий рушник, щоб увібралася зайва олія.
Часник і петрушку змішуємо в окремому посуді з сіллю. Ретельно перемішуємо.
Смажені кабачки складаємо в чисті стерильні банки.
Спочатку 5-6 скибочок кабачків, потім суміш зелені з часником, так повторюємо до самого верху банки.
Під час закладання баночку злегка постукаємо об стіл, щоб кабачки утруслися і їх помістилося більше. У кожну банку вливаємо 1,5 чайні ложки 9% оцту. Дно каструлі вистилаємо рушником і поміщаємо в неї банки з кабачками.
Прикриваємо банки кришками і заливаємо теплою водою до плічок. Стерилізуємо півлітрові банки з кабачками протягом 15 хвилин від моменту закипання води.
Банки закупорюємо кришками, перевіряємо на герметичність, перевертаємо догори дном і вкутуємо теплою ковдрою. Залишаємо в такому вигляді до повного охолодження.
ЩЕ РЕЦЕПТ: ❤ Кабачки як грузді: гострі і хрусткі з часником і зеленню
Смажені кабачки в банках слід зберігати в прохолодному місці – у льосі або холодильнику. Смачного !❤