Просте і смачне печиво, дуже розсипчасте і в міру солодке. Оригінальний спосіб формування робить печиво дуже схожим на гриби печериці. Таке печиво сподобається всім хто не любить дуже солодку випічку, але діти теж будуть від нього в захваті. Кошик з таким печивом буде прекрасним сувеніром до чаю для ваших друзів. Ніжне розсипчасте і дуже смачне пісочне печиво “Грибочки шампіньйони” , сподобається неодмінно і дорослим і дітям. Готується швидко, просто!
Країна Рецептів у Telegram
Інгредієнти ~15 штук:
- Вершкове масло (м’яке) – 100 гр
- Цукрова пудра – 80 гр
- Яйце – 1 шт.
- Крохмаль кукурудзяний – 80 гр
- Борошно пшеничне в/г – 150 гр
- Розпушувач – 1 ч.л.
- Ванілін – пакетик
- Какао – для формування
Як приготувати печиво грибочки:
У миску викладаємо 100 гр розм’якшеного вершкового масла (можна його акуратно прогріти в мікрохвильовці). Насипаємо 80 гр цукрової пудри, трохи солі, вибиваємо одне яйце. Розтираємо лопаткою до однорідного стану. Щоб печиво залишалося максимально ніжним, цукрову пудру не замінюйте на цукор.
Просіюємо сюди ж 150 гр борошна, додаємо чайну ложку розпушувача, по дрібці солі та ваніліну, 80 гр крохмалю (саме він робить це печиво ніжним і розсипчастим, але ніяк себе не видає).
ЩЕ ПЕЧИВО: ❤ Пісочне печиво без яєць з начинкою із абрикосового джему та горіхів
Якщо у вас немає кукурудзяного крохмалю тут можна замінити на картопляний. Усе гарненько перемішуємо і замішуємо тісто. Виходить воно м’яким і ніжненьким, еластичним, не щільним, зовсім не липне до рук, схоже за текстурою на дуже м’який пластилін.
Ділимо на чотири частини, кожну скачуємо в джгут і ділимо на рівні частини приблизно по 30-35 грамів, розміром як волоський горіх. Зі шматочків формуємо кульки, виходить 15 штук. Викладаємо готові колобки на деко, простелене пергаментним папером.
Беремо пластикову пляшку відповідного розміру, опускаємо шийку в какао і злегка продавлюємо по центру кульки, так проробляємо з усіма грибочками. Щоб ніжки у грибів були виразними, занурюємо пляшечку в какао 3-4 рази.
Ось такі красиві печериці ми зробили, ставимо в розігріту духовку до 180 градусів і випікаємо 20-25 хвилин до легкого рум’янцю.
Печиво легко відстає від пергаменту, грибочки виходять найніжніші, немов тануть у роті, в результаті діти в повному захваті.
ЩЕ ПЕЧИВО: ❤ Печиво у формі зайчиків з сирного тіста
Приємного апетиту і гарного настрою! 💙💛