Виноград можна не тільки їсти в самостійному вигляді, готувати з нього салати та компоти, а й консервувати. В одній банці можна поєднати такі солодкі виноградинки різних сортів та кольорів. До того ж, заготівля такого фрукта дуже бюджетна, адже знадобиться лише цукор і вода.
Країна Рецептів у Telegram
Інгредієнти:
- виноград
- вода
- цукор (1 ст. л. на банку 0,5 л)
Як приготувати солодкі виноградинки на зиму:
Підготовляємо чисті банки із кришками.
Виноград миємо та від’єднуємо ягоди від кисті.
ЩЕ РЕЦЕПТ: ❤ Рецепт не примха, а справжня знахідка: як приготувати маринований виноград, як оливки
Наповнюємо банки догори. І заливаємо звичайною водою, в ідеалі джерельною. За бажанням для наповнення використовуємо виноград кількох сортів.
У кожну банку кладемо по 1 столовій ложці цукру, а потім закручуємо кришки. Додавання цукру обов’язково, навіть якщо виноград солодкий. Цукор у цьому випадку використовується як консервант. Додавати його можна і на дно банки перед закладанням ягід.
Встановлюємо банки в широку ємність догори дном та відправляємо на плиту для стерилізації. Після того, як вода закипить, засікаємо 5 хвилин і вимикаємо плиту.
Не виймаючи банки з каструлі, даємо вмісту повністю охолонути.
ЩЕ ПО ТЕМІ: ❤ Виноградне желе на зиму: найсмачніший ароматний дар літа.
Далі залишається лише прибрати консервацію на зберігання у підвал чи льох. Смачного всім 💙💛