Солодкі виноградинки на зиму: дуже смачно і дуже просто

Хочете побалувати себе виноградом не лише в сезон, а й серед зими? Це легко влаштувати. В мене є простий спосіб приготувати солодкі виноградинки на зиму, який дозволяє максимально зберегти смак ягід, він вас приємно здивує. А після того, як перша баночка буде спустошена, ви пошкодуєте, що закрили його так мало.

Виноград можна не тільки їсти в самостійному вигляді, готувати з нього салати та компоти, а й консервувати. В одній банці можна поєднати такі солодкі виноградинки різних сортів та кольорів. До того ж, заготівля такого фрукта дуже бюджетна, адже знадобиться лише цукор і вода.

Країна Рецептів🍝  у Telegram

Інгредієнти:

  • виноград
  • вода
  • цукор (1 ст. л. на банку 0,5 л)

Як приготувати солодкі виноградинки на зиму:

Підготовляємо чисті банки із кришками.

Виноград миємо та від’єднуємо ягоди від кисті.

ЩЕ РЕЦЕПТ: ❤ Рецепт не примха, а справжня знахідка: як приготувати маринований виноград, як оливки

Наповнюємо банки догори. І заливаємо звичайною водою, в ідеалі джерельною. За бажанням для наповнення використовуємо виноград кількох сортів.

У кожну банку кладемо по 1 столовій ложці цукру, а потім закручуємо кришки. Додавання цукру обов’язково, навіть якщо виноград солодкий. Цукор у цьому випадку використовується як консервант. Додавати його можна і на дно банки перед закладанням ягід.

Встановлюємо банки в широку ємність догори дном та відправляємо на плиту для стерилізації. Після того, як вода закипить, засікаємо 5 хвилин і вимикаємо плиту.

Не виймаючи банки з каструлі, даємо вмісту повністю охолонути.

ЩЕ ПО ТЕМІ: ❤ Виноградне желе на зиму: найсмачніший ароматний дар літа.

Далі залишається лише прибрати консервацію на зберігання у підвал чи льох. Смачного всім 💙💛

Оцініть статтю
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Світ рецептів
Солодкі виноградинки на зиму: дуже смачно і дуже просто
Смажені кабачки з часником і зеленню на зиму