Найсмачніші бабусині пиріжки з гарбузом у духовці. Ніхто не здогадається, що всередині

Сьогодні я пропоную спекти солодкі пиріжки з гарбузом у духовці з дріжджового тіста. Рецепт примітний тим, що готується швидко і абсолютно з простих продуктів, але випічка виходить м'якою, повітряною, невагомою. Такі смачні пиріжечки колись мені пекла бабуся, то ж вони мені знайомі з дитинства. Якщо ви не куштували раніше пироги з гарбузовою начинкою - значить варто спробувати їх приготувати.

Рум’яні, апетитні дріжджові пиріжки з гарбузом – хіт сезону! Тісто за цим рецептом замішується на сухих дріжджах, молоці та вершковому маслі. Виходить воно пишним, м’яким, що не липне до рук. Смачні та солодкі пиріжки з чаєм чи молоком – чудове частування.

Країна Рецептів🍝  у Telegram

Інгредієнти :

Для тіста:

  • вода – 70 мл;
  • сухі дріжджі – 6 г;
  • яйця – 2 шт;
  • сіль – 2/3 ч.л.;
  • цукор – 50 г;
  • борошно – 300 г;
  • вершкове масло – 30 г.

Для начинки:

  • гарбуз – 600 г;
  • вершкове масло – 20 г;
  • цукор – 5 ст.л.;
  • цедра апельсина.

Як готувати пиріжки з гарбузом:

У миску з теплою водою висипаємо дріжджі й даємо активуватися їм. В окрему тару розбиваємо яйця, висипаємо сіль і цукровий пісок, збиваємо вінчиком до розчинення піщинок. Вливаємо через 5 хвилин активні дріжджі, перемішуємо. Просіваємо в яєчну суміш борошно, замішуємо тісто. У тісто змішуємо вершкове масло, продовжуємо заміс на столі. Посипаємо борошном стіл, вимішуємо, поки тісто не перестане бути липким. Змащуємо колобок рослинною олією, також чашу. Кладемо тісто в чашу, накриваємо харчовою плівкою і залишаємо на годину для підйому.

Очищаємо гарбуз від нутрощів, шкірки та нарізаємо на невеликі кубики.

ЩЕ РЕЦЕПТИК: ❤  Бабуся навчила готувати пиріжки лише так: сільський рецепт не має собі рівних

Розтоплюємо вершкове масло в сковороді, викладаємо гарбуз. Змішуємо гарбуз із цедрою лимона та цукром. Випарюємо зі сковороди зайву рідину, розм’якшуємо гарбуз.

Тісто ділимо на 10 шматочків, з кожного формуємо колобок. Залишаємо колобки під харчовою плівкою на 10-15 хвилин.

Розминаємо колобки в коржі, куди кладемо гарбузову масу.

Запечатуємо начинку всередині тіста.

Кладемо пиріжки на застелене пергаментом деко швом донизу. Залишаємо пиріжки під рушником на 10 хвилин.

Змащуємо поверхню тіста сумішшю жовтка та ложки молока.

Випікаємо пироги за 190 градусів 13-15 хвилин у духовці.

ЩЕ ПИРІЖКИ: ❤ Дріжджові пиріжки з цибулею та яйцем у духовці

Виходять ароматні солодкі гарбузові пиріжки. Така випічка може зберігатися кілька днів і при цьому залишатися свіжою та м’якою. Смачного ❤

Оцініть статтю
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Світ рецептів
Найсмачніші бабусині пиріжки з гарбузом у духовці. Ніхто не здогадається, що всередині
Пампушки з часником і зеленню: борщу без них ніяк