Запечені м’ясні котлети з картоплею під сиром: смачнішої вечері і не придумаєш

Просту страву - котлети з картоплею - можна подати так, що не соромно запропонувати найдорожчим гостям. Ви тільки уявіть: м'ясні котлети з серединкою із картоплі і маринованого огірка а зверху апетитна сирна "шапочка". Такі запечені в духовці гарно виглядають на святковому столі та здатні стати вашою коронною стравою ❤

Запечені м’ясні котлети з картоплею – дуже зручна порційна страва для кожного гостя. За бажання прикрасьте котлетки зеленню петрушки і кетчупом. Фарш для приготування цієї страви, можна використовувати будь-який (свинячий, курячий, змішаний і т.д.), приготований зі шматочків м’яса (я взяла свинину), пропущених через м’ясорубку, а можна взяти і покупний фарш. Ця соковита, яскрава і дуже смачна страва і відмінно підійде і для сімейної вечері, спробуйте.

Підпишись на Країна Рецептів🍝  в Telegram

 Інгредієнти:

  • 600 гр фаршу;
  • 4 картоплини;
  • 2 скибочки хліба;
  • 1 цибулина;
  • молоко;
  • 100 гр сиру;
  • 5 маринованих огірків;
  • 2-3 столові ложки майонезу.

Як готувати запечені м’ясні котлети з картоплею:

Два шматочки хліба нарізаємо кубиками. При цьому позбавляємося скоринки. Перекладаємо в тарілку та заливаємо невеликою кількістю молока. Залишаємо на 10 хвилин. Виделкою роздавлюємо хліб і додаємо до нього 600 гр фаршу. Цибулю дрібно нарізаємо і додаємо в миску до решти інгредієнтів. Додаємо сіль та спеції за смаком. Саме час перемішати все за допомогою ложки. Вийшов гарний фарш.

Чотири картоплини натираємо на дрібній тертці. Викладаємо на сито, щоб позбутися зайвої вологи. Мариновані огірки натираємо на великій тертці. Для сиру використовуємо дрібну тертку.

ЩЕ СМАЧНЕНЬКЕ: ❤ Запечені котлети на пекінській капусті в соусі бешамель

Починаємо готувати котлетки із фаршу. Відщипуємо шматочок середнього розміру і катаємо з нього кулю. Деко застеляємо фольгою і викладаємо наші вироби. Усього вийшло дев’ять штук.

Тепер притискаємо кожну котлетку, роблячи з неї коржик. Зверху розподіляємо терту картоплю. Наступним шаром – мариновані огірки.

На завершення посипаємо все великою кількістю сиру.

За допомогою кондитерського мішка гарно видавлюємо майонез.

Відправляємо у духовку на 45 хвилин. Температура 180 градусів.

Страва готова і виглядає дуже апетитно.

ЩЕ РЕЦЕПТИК: ❤ Запечені “М’ясні вушка” – шкода, що раніше не знала такої страви

Обов’язково спробуйте приготувати такі котлетки від Світ Рецептів ❤

Оцініть статтю
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Світ рецептів
Запечені м’ясні котлети з картоплею під сиром: смачнішої вечері і не придумаєш
Чебуреки з м’ясом на заварному тісті. Смачні, хрусткі зовні та соковиті всередині