Перед тим, як викласти у форму для запікання, наріжте свіжу пекінку і залийте її окропом приблизно на 10 хвилин. Така процедура дозволить капусті навіть після запікання залишатися хрусткою, а крім того, капуста збереже гарний свіжий колір. Також рекомендую вам посмажити котлети на сковороді, що займе всього кілька хвилин. Завдяки обсмажуванню м’ясо швидко закриється, аромати залишаться всередині, а котлетки після запікання будуть неймовірно соковитими! Запечені котлети на пекінській капусті – це надзвичайно просте у приготуванні блюдо, яке чудово підійде не тільки на вихідні.
Інгредієнти:
Для котлет:
- фарш свинячий 500 гр
- суха кругла булочка: 1 шт. або 2 скибки білого хліба
- часник: 3 зубчики
- цибулина середнього розміру: 1 шт.
- сіль: 1/2 ч.л
- свіжомелений чорний перець: 1/2 ч. л
- яйце: 1 шт.
- панірувальні сухарі: 2-3 столові ложки (за бажанням)
- холодна вода: 1/4 склянки
- жир для смаження: 2 ст
Для соусу:
- вершкове масло: 2 ст
- борошно: 2 ст
- молоко тепле: 500 – 700 мл
- мускатний горіх: 1/2 ч.л
- майоран: 1 ч.л
- гірчиця – 1 ч.л.
- сіль і перець за смаком
- пекінська капуста середнього розміру
Як готувати запечені котлети на пекінській капусті:
Булку залийте водою і залиште намокати. Приправляємо фарш вказаною кількістю солі і перцю. Добавляєм 1/4 склянки дуже холодної води. Всі інгредієнти добре перемішуємо.
Додати натерту цибулю, видавлений через прес часник і добре віджату від води булку. Тепер маса повинна бути добре перемішаною. Найкраще надіти рукавичку і зробити це рукою. Нарешті додайте яйце і за бажанням одну-дві столові ложки панірувальних сухарів. Перемішайте і відставте приблизно на 10 хвилин.
Ще рецепт: ❤ Найсмачніші гречаники – збиваємо гречку з яйцями і додаємо цибулю з морквою
Пекінську капусту наріжте, але не дуже дрібно. Викласти в миску і залити окропом. Дати постояти 10 хвилин.
У сотейнику розтопити вершкове масло, додати борошно і нагріти, весь час помішуючи, поки борошно не підрум’яниться. Продовжуючи помішувати і нагрівати, додаємо тепле молоко, поки нам не буде консистенція соусу. Нарешті додайте ложку майорану ,гірчиці та приправте за смаком сіллю та перцем.
У сковороді розігріти олію. З маси сформувати 6 більших або 8 менших котлет. Потім обсмажити до золотистої скоринки з двох сторін.
На дно форми для запікання викласти віджату капусту. На нього викласти гарячі котлети, а в кінці полити гострим соусом. Накриваємо блюдо і ставимо в розігріту до 200 градусів духовку. Випікати 20 хвилин. Потім зніміть кришку і запікайте ще 10 хвилин.
Котлети з фаршу, запечені з пекінською капустою, чудово смакують з печеною або відвареною картоплею, локшиною або рисом.
Мої котлети виготовлені зі свинини, але, звичайно, ви можете використовувати як альтернативу м’ясо птиці або змішане м’ясо.
Ще смачненьке: ❤ «Хлібні» котлети, як соковитий шніцель – у чому секрет?
Смачного!❤