Булочки – решітки з яблучною начинкою: ароматні і неймовірно смачні

Духмяні та пухкі булочки - решітки з яблучною начинкою, це той випадок, коли не тільки смачно, але і дуже гарно. Процес не складний, цікавий а результат ароматний і неймовірно смачний.

Прохання до тих, хто зберігає собі рецепт як спекти булочки – решітки з яблучною начинкою, залишайте, будь ласка, будь-який смайлик в коментарях. Вам не важко – мені приємно.

Інгредієнти:

На тісто

  • 150 мл – молока,
  • 450 г – борошна,
  • 2 ч.л – сухих дріжджів,
  • 3 ст.л – цукру,
  • 200 г – вершкового масла,
  • дрібка солі,
  • 1 шт – яйце (для змащування).

Начинка:

  • 4-5 шт – яблук,
  • 100 г – цукру,
  • 1 ч.л – кориці,
  • 100 г – подрібнених горіхів (арахіс, фундук, грецький).

Приготування:

Приготуємо начинку: яблука чистимо від шкірки і натираємо на середній тертці. Змішуємо з цукром і варимо на маленькому вогні близько 20 хв, постійно помішуючи. Даємо вистигнути і додаємо корицю і подрібнений горіх, перемішуємо.

Тепле молоко, дріжджі, цукор і 2 ст.л борошна змішуємо і даємо постояти 15 хв, щоб дріжджі почали “працювати”.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Булочки «Вензеля» із листкового тіста з малиною

Просіюємо до маси борошно (що залишилися) та трішки солі, перемішуємо. До цієї маси натираємо на великій тертці вершкове масло, вимішуємо тісто, накриваємо полотенцем і в тепле місце на 30хв(тісто має збільшитися в два рази).

Готове тісто розділяємо на 2 частини. Кожну частину розкатуємо у великий круг, який ділимо на 4 частини. Із кожної частини вирізаємо квадрат, розміром 15-20 см. З кожного квадрату формуємо булочку, як на останній фотографії в каруселі.

Результат ароматний і неймовірно смачний

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бабусин цукровий пиріг – кращий за торт

Викладаємо булочки на деко, змащуємо яйцем. Випікати 15-20хв – 190°С. Готові булочки – решітки з яблучною начинкою можна посипати цукровою пудрою.

Оцініть статтю
( 5 оцінок, середнє 4 з 5 )
Світ рецептів
Булочки – решітки з яблучною начинкою: ароматні і неймовірно смачні
Ось чому мої булочки пишні та повітряні. Я просто додаю в тісто оцет