Прохання до тих, хто зберігає собі рецепт як спекти булочки – решітки з яблучною начинкою, залишайте, будь ласка, будь-який смайлик в коментарях. Вам не важко – мені приємно.
Інгредієнти:
На тісто
- 150 мл – молока,
- 450 г – борошна,
- 2 ч.л – сухих дріжджів,
- 3 ст.л – цукру,
- 200 г – вершкового масла,
- дрібка солі,
- 1 шт – яйце (для змащування).
Начинка:
- 4-5 шт – яблук,
- 100 г – цукру,
- 1 ч.л – кориці,
- 100 г – подрібнених горіхів (арахіс, фундук, грецький).
Приготування:
Приготуємо начинку: яблука чистимо від шкірки і натираємо на середній тертці. Змішуємо з цукром і варимо на маленькому вогні близько 20 хв, постійно помішуючи. Даємо вистигнути і додаємо корицю і подрібнений горіх, перемішуємо.
Тепле молоко, дріжджі, цукор і 2 ст.л борошна змішуємо і даємо постояти 15 хв, щоб дріжджі почали “працювати”.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Булочки «Вензеля» із листкового тіста з малиною
Просіюємо до маси борошно (що залишилися) та трішки солі, перемішуємо. До цієї маси натираємо на великій тертці вершкове масло, вимішуємо тісто, накриваємо полотенцем і в тепле місце на 30хв(тісто має збільшитися в два рази).
Готове тісто розділяємо на 2 частини. Кожну частину розкатуємо у великий круг, який ділимо на 4 частини. Із кожної частини вирізаємо квадрат, розміром 15-20 см. З кожного квадрату формуємо булочку, як на останній фотографії в каруселі.
Результат ароматний і неймовірно смачний
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бабусин цукровий пиріг – кращий за торт
Викладаємо булочки на деко, змащуємо яйцем. Випікати 15-20хв – 190°С. Готові булочки – решітки з яблучною начинкою можна посипати цукровою пудрою.