Фігурні дріжджові булочки з шоколадними краплями

Побалуйте себе та рідних домашнім смаколиком і приготуйте дивовижно ніжні здобні булочки з шоколадними краплями. Кілька рухів руками і зі звичайного тіста у вас вийде справжній кулінарний шедевр. Така апетитна домашня випічка наповнить атмосферу будь-якого чаювання теплом і затишком.

Люблю випічку за її різноманітність! Сьогодні хочу показати вам спосіб, як зробити булочки з шоколадними краплями гарної форми. Складного нічого немає, а результат ну дуже подобається!  Варіанти для начинки: шоколад, повидло, згущене молоко, родзинки, горіхи. Загалом усе, на що здатна ваша фантазія:)

Країна Рецептів🍋 в Telegram

Інгредієнти:

  •  молоко – 120 мл
  • вода – 120 мл
  • яєчний білок – 1 шт
  • дріжджі швидкодіючі – 7 г
  • сіль – 1 ч.л.
  • цукор – 2-3 ст.л.
  • рослинна олія – 100 мл
  •  борошно – 470-500 г
  • жовток + молоко – 1 ст.л. – для змащення булочок

Як приготувати булочки з шоколадними краплями:

У глибокій мисці змішуємо 1:1 тепле молоко і кип’ячену воду. Хоча можна приготувати тільки на воді або тільки на молоці, але виключно на воді не люблю готувати, з молоком або на молоці-смачніше . Додаємо цукор і швидкодіючі дріжджі*, перемішуємо. Потім додаємо яєчний білок, рослинну олію (або розтоплене, але не гаряче вершкове масло) і сіль, перемішуємо.

Потім потроху починаємо вводити борошно і замішувати тісто. Спочатку в мисці, а як стане складно, переходимо на робочу поверхню. Тісто борошном сильно не забиваємо, воно має бути м’яким і еластичним. Вимішуємо після того, як воно стало однорідним, ще хвилин 5-10. Готове тісто кладемо в миску, змащену олією. Тісто теж можна злегка змастити, щоб не завітрилося. Накриваємо зверху рушником або харчовою плівкою і залишаємо в теплому місці на одну годину для підйому.

Тісто дуже добре підходить і збільшується в 3-4 рази. Тепер трохи обминаємо його і розкачуємо в джгут, який ріжемо на порційні шматочки. Їхня кількість залежатиме від того, якого розміру булочки ви хочете отримати. У мене вийшло 10 шматочків.

ЩЕ БУЛОЧКИ: ❤  Пухкі пиріжки з маком на здобному, швидкому і простому тісті

Кожен шматочок підкочуємо в кулю, перекладаємо на тарілку. Зверху заготовки обов’язково накрийте рушником або плівкою, щоб не завітрювалися. Беремо одну кульку і розгортаємо в корж завтовшки близько 3 мм. Потім ділимо на 8 сегментів за допомогою ножа.

Далі сегменти збираємо в одну стопку. За допомогою шпажки або обуха (не заточеним боком) ножа притискаємо всю стопку, але не розрізаємо! Не потрібно притискати до столу, але намагаємося якомога глибше опустити шпажку. За бажання можна кожен шар змащувати м’яким вершковим маслом, щоб зберегти шаруватість у готових булочках.

Тепер беремо гострий кінець у праву руку, а лівою тримаємо за широкий низ і починаємо закручувати по спіралі.

Потім низ злегка скріплюємо, щоб утворилася основа булочки, а гострий кінець вдавлюємо всередину, формуючи лунку.

У неї додаємо начинку. Я використовувала термостабільні шоколадні краплі, які не плавляться. Наприкінці статті вказала, що можна використовувати ще як начинку. Проробляємо ці дії з кожним шматочком тіста. Ставимо розігріватися духовку до 180°C

Заготовки булочок викладаємо на деко, застелене пергаментним папером. Накриваємо рушником і даємо постояти хвилин 15-20, щоб вони підійшли. Коли булочки збільшилися в об’ємі, змащуємо їх збовтаним жовтком із молоком і прибираємо в духовку на 25 хвилин.

Подивіться, які рум’яні красуні вийшли! Усередині м’які та повітряні. Я з дитинства люблю булочки, поки вони ще гарячі або теплі з холодним молоком:).

ЩЕ БУЛОЧКИ: ❤ Суперповітряні дріжджові рогалики із малиновим джемом

Начебто тісто як тісто, але візуально від них неможливо відірватися і пройти повз. З’їдаємо за один раз!

Оцініть статтю
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Світ рецептів
Фігурні дріжджові булочки з шоколадними краплями
Як приготувати оригінальне пісочне печиво “Грибочки шампіньйони”