Горіхово-шоколадна паска – таку ви ще не пекли

Представляю вам рецепт дуже цікавої випічки. Це дуже незвична, але смачна горіхово-шоколадна паска .З його приготуванням доведеться трохи повозитися, але результат перевершить усі ваші очікування. Паска виходить з легким горіхово-кавовим ароматом, має ніжну та дуже пористу структуру.

Така горіхово-шоколадна паска виходить чудовою і сподобається всім, хто її спробує. Ну що, давайте разом здивуємо своїх рідних на свято.

Інгредієнти:

  • сметана 10% – 120 мл
  • цукор – 70 гр
  • курячі яйця – 2 шт
  • жовток – 1 шт
  • сухі дріжджі – 5 гр
  • вода – 5 ст.л
  • пшеничне борошно – 0,4 кг
  • вершкове масло – 50 гр
  • сіль
  • ванілін

Для начинки:

  • цукор – 3 ст.л
  • волоські горіхи – 100 г
  • какао-порошок – 2 ст.л
  • білок – 1 шт

Як готується горіхово-шоколадна паска:

У миску насипаємо дріжджі, додаємо трохи води та борошно (1 ст.л.), добре перемішуємо та залишаємо підходити. У чашку кладемо сметану, вбиваємо два яйця. У третього яйця відокремлюємо білок від жовтка. Білок кладемо в кухоль і затягуємо харчовою плівкою, прибираємо його поки що в холодильник.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Яблучний пиріг – запашний, ніжний і дуже смачний

А жовток додаємо до сметани. Туди ж всипаємо цукор, ванілін та дрібку солі. Все добре перемішуємо. У масу додаємо дріжджі, що підійшли. Все перемішуємо і всипаємо борошно, що просіює. А потім замішуємо тісто. Готове тісто змащуємо олією і поміщаємо в миску. Накриваємо його рушником і залишаємо підходити на 1,5-2 години. За цей час тісто має збільшитись у 2 рази.

Подрібнюємо підготовлені горіхи у кавомолці. У чашу блендера кладемо білок, цукор і добре збиваємо. Потім додаємо в масу какао та мелені горіхи. Усі перемішуємо.

Тісто, що підійшло, перекладаємо на робочу поверхню і розтягуємо руками в тонкий пласт. Зверху промазуємо його половиною підготовленого вершкового масла. Потім візуально ділимо його на 3 частини. Спочатку завертаємо до центру праву частину, а потім ліву. Після цього повертаємо тісто знизу до центру і зверху до центру. Таким чином, отримуємо щільний квадратик. Накриваємо його плівкою та залишаємо підходити на 30 хвилин.

Коли тісто підійде, проробляємо з ним таку саму процедуру. І залишаємо його ще на 20 хвилин. Потім знову розкочуємо, промазуємо і складаємо квадрат і знову залишаємо, але вже на 10 хвилин.

Після цього тісто знову розподіляємо у пласт, зверху промазуємо підготовленою начинкою та загортаємо у рулетик. Після цього ділимо його на 2 частини, формуємо паску і викладаємо його у форму. Паски накриваємо рушником і залишаємо підходити на 20 хвилин.

Ставимо форми в розігріту до 180 градусів духовку на 35-40 хвилин. Готові паски виймаємо з духовки, даємо трохи охолонути і промазуємо глазур’ю.

А потім на свято подаємо до столу. Така паска виглядає дуже красиво .

А шарувате тісто на смак дуже добре та запашне! Смачного вам!

Оцініть статтю
( 2 оцінки, середнє 4.5 з 5 )
Світ рецептів
Горіхово-шоколадна паска – таку ви ще не пекли
Закуска з оселедця в гірчичному соусі по-фінськи