Звичайнісінькі курячі стегенця можуть подарувати багатий смак і користь, якщо їх не просто зварити чи засмажити, а запекти їх з начинкою всередині. Сьогодні мова йтиме про фаршировані курячі стегенця в духовці. Досвід господинь показує, що страва готується досить просто, а покроковий фоторецепт допоможе в цьому. Між іншим, до начинки можна добавити трохи смажених печериць.
Інгредієнти:
Для фаршу:
- 6 стегенець
- 0,5 свинини
- 1 яйце
- 1 цибулина
- невеликий перець чилі червоного та жовтого кольору
- 200гр. батона намочити у молоці
Для маринування:
- 1стл.л порошку паприки
- 2 столові ложки майорану
- 1ч.л солі,
- чорний перець
Для глазурі:
- 1 ст. меду
- 1 ст. соєвого соусу
Як готувати фаршировані курячі стегенця:
Курча відокремити від кісток , залишивши м’якоть і хрящик в кінці. Для обробки курячих ніжок на філе нам знадобиться тонкий гострий ніж. Зайву шкірку відрізати не варто, вона знадобиться для щільнішого загортання стегенця з начинкою. Зрізаємо жир.
Далі дивимося, чи є кісточки, що залишилися від спинки. Якщо вони є, зрізаємо їх по суглобі. Над кісткою розрізаємо ножем м’ясо стегна. Очищаємо кістку від м’яса гострим лезом. Надрізаємо суглоб і відокремлюємо кістки один від одного. Вставляємо ніж уздовж кістки в гомілку. Надрізаємо м’ясо навколо кісточки. Відокремлюємо м’ясо від кістки, вирізаємо суглоб.
Відокремлену від кістки м’якуш опускаємо вниз, як панчоху. У результаті у нас вийшов безкістковий стегенець із вільною кісточкою.
Необхідно ножем відрубати кісточку, залишивши кінчик на стегенці.
ЩЕ СМАЧНЕНЬКЕ: Українські крученики з різними начинками – найкращих 6 рецептів
Всі стегенця заправити сумішшю для маринування, додати половину майорану і залишити в холодильнику на 1-1,5 години.
А тим часом приготуйте начинку. Змолоти свинину з залишками м’яса курки, яке залишилося на кістки.
Цибулю порізати кубиками і посмажити на вершковому маслі до прозорості. Чилі і петрушку дрібно порізати.
Готовою начинкою щільно наповнюємо курячі ніжки до самої відрізаної кісточки.
Щоб ніжка не втратила форму, її можна зашити або зколоти зубочисткою.
Деко змастити соняшниковою олією, ніжки зверху ще раз натерти паприкою. Випікати протягом 30 хвилин за температури 180 градусів C.
Потім за допомогою кисті помазати кожну ніжку курчати глазур’ю та запікати ще 30 хвилин.
Фаршировані курячі стегенця можна подавати як гарячими, так і холодними.
ЩЕ СМАЧНЕНЬКЕ: Фаршироване куряче філе: у середину кладу терту картоплю і роблю його соковитіше в 2 рази
Страва вийшла неймовірно смачною, багатою на білок і клітковину, тобто ідеально підходить для збалансованого харчування. Поціновувачі здорового харчування будуть від неї в захваті.
Насолоджуйтесь смаком і приємного всім апетиту!