Грузинські кукурудзяні коржики з сиром сулугуні

Ситні, найсмачніші! Відмінно доповнять будь-які страви! Грузинські кукурудзяні коржики з сиром дуже сподобається цінителям неповторної кавказької кухні Коржики вийшли дуже апетитними , а готуються вони досить просто. Ці кукурдзяні коржі дуже схожі на хачапурі по-мегрельскі. Такі ж смачні та ситні з хрумкою сирною скоринкою. Спробуйте!

У кухнях багатьох народів готують коржики. У деяких країнах вони замінюють хліб. Кукурудзяний коржик припав до смаку й іншим народам, які вирощують кукурудзу.  Немає жодної складності в тому, щоб зробити їх самостійно. Я розкажу про те, як приготувати дуже швидко такі смачні кукурудзяні коржики з сиром.


Джерело:https://womanadvice.ru/kukuruznye-lepeshki-receptТакі кукурудзяні коржики з сиром дуже схожі на хачапурі по-мегрельскі. Але там сир ще й в середині. Ці коржики готувати набагато простіше та скоріше.

Країна Рецептів🍝  у Telegram

Складові:

  • Сулугуні (250-300 г) 300 гр
  • Кукурудзяне борошно (приблизно) 350 гр
  • Кефір 200 гр
  • Яйця (невеликих або 1 велике) 2 шт.
  • Рослинна олія 2 стол.л.
  • Розпушувач (без горки) 2 чайн.л.
  • сіль 1 чайн.л.

Як приготувати кукурудзяні коржики з сиром:

Спочатку підготуйте необхідні інгредієнти за списком. Борошно можете використовувати не тільки кукурудзяне, але і звичайне пшеничне або суміш двох видів борошна в рівних пропорціях. Кефір та яйця повинні бути кімнатної температури, тому заздалегідь дістаньте їх із холодильника. Заздалегідь увімкніть духовку на 180 градусів. Сулугуні натріть на великій тертці. Сулугуні можна замінити на моцарелу або інший сир, який добре плавиться.

У мисці з’єднайте кефір кімнатної температури, яйця, розпушувач і сіль. Перемішайте до однорідності і залиште на 5 хвилин , щоб кефір спінився, а сіль повністю розчинилася. Розпушувач в даному випадку можете замінити на соду, оскільки є кисле середовище. Всипте близько 300 г просіяного кукурудзяного борошна і замісіть однорідне нелипке тісто, при необхідності підсипаючи потроху кукурудзяне борошно, що залишилося.

ЩЕ РЕЦЕПТ: ❤ Турецьке листкове тісто смачніше дріжджового! Просто зануріть його у вершкове або рослинне масло

Врахуйте, що кукурудзяне борошно – не пшеничне! Тому вологу вбирає негаразд швидко. Місити тісто потрібно доти, доки воно не почне збиратися в єдину грудку.

Розділіть тісто на 3-4 рівні частини. З кожної частини прямо на змащеному рослинною олією якісному пергаменті руками, також змащеними олією, сформуйте коржик (Ø 18-20 см).

Зверху рясно посипте корж тертим сиром. Перекладіть коржики на лист і поставте в розігріту до 180°С духовку на 10-15 хвилин до розплавлення сиру і появи на ньому золотистої скоринки.

Я випікала на режимі “верх+низ”. Гарячі грузинські коржики з сулугуні подайте до столу з мацоні.

Зверніть увагу, що смак і структура таких коржів, приготованих на кукурудзяній муці, відрізнятимуться від пшеничних коржів.

ЩЕ РЕЦЕПТ: ❤ Рецепт домашнього тонкого лавашу від турецьких кухарів

Смачного! ❤

Оцініть статтю
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Світ рецептів
Грузинські кукурудзяні коржики з сиром сулугуні
Булочки – решітки з яблучною начинкою: ароматні і неймовірно смачні