Такі галушки зі шпинатом готувати дуже просто. Головний секрет тут у картоплі: вона повинна бути трохи недовареною . Протирати її через сито потрібно одразу, як зварилася, ще теплою, навіть гарячою. Такі галушки можна приготувати заздалегідь та заморозити. Вони виглядають дуже гарно і мають красивий зелений колір. Крім того, вони надзвичайно смачні та надзвичайно ніжні. При подачі просто полийте їх розтопленим маслом і прикрасьте улюбленими травами.
Інгредієнти:
- 500 грам відвареної картоплі
- 4 столові ложки картопляного крохмалю
- півсклянки пшеничного борошна – 80 гр
- 1 середнє яйце
- жменя свіжого шпинату
- половина чайної ложки солі
Мій стакан має місткість 250 мл.
Як готувати галушки зі шпинатом :
Картоплю очистіть і варіть в підсоленій воді. Як я вже писала, краще її трішки недоварити. Після варіння зливаємо воду і знову ставимо каструлю з картоплею на вогонь. Залишок картопляної води випарується за лічені секунди.
Трохи охолодивши картоплю, подрібніть її в кухонному комбайні або пропустіть через ручний прес. Пам’ятайте, що теплу картоплю легше пропустити через прес, ніж холодну, яка потім стає твердою.
ЧИТАТИ ЩЕ: 🌺 Узбецькі манти з м’ясом та картоплею
У невелику каструлю покладіть жменю промитого листя шпинату. Якщо ви використовуєте молодий шпинат, хвостики відривати не потрібно. У звичайного шпинату з великим листям слід видалити черешки. До шпинату додати одне яйце. Змішайте все в однорідний коктейль, наприклад, за допомогою ручного блендера .
До меленої картоплі додайте 4 столові ложки картопляного крохмалю, півсклянки пшеничного борошна, яєчно-шпинатний смузі, сіль. Вимішуйте все руками, поки не вийде однорідне «тісто». Борошно та крохмаль повинні ідеально змішатися з рештою інгредієнтів.
Мелену картоплю з добавками викласти на дерев’яну дошку, злегка присипану борошном. Відріжте шматочок тіста і розкачайте його руками у формі палички діаметром близько 2 см. Ножем поріжте на акуратні клаптики.
Тим часом закип’ятіть воду у великій каструлі. Наповніть її водою не більше ніж наполовину. У киплячу воду всипте чайну ложку солі. Галушки покладіть у киплячу воду. Після того, як галушки спливуть, почекайте ще 3-4 хвилини і збирайте галушки, використовуючи друшляк. Таким чином відварити порціями всі галушки.
Зварені шпинатні галушечки викласти в миску. Полити їх розтопленим маслом або вершками. Посипати улюбленою зеленню.
ЩЕ СМАЧНЕНЬКЕ: 🌺 Нудлі по-українськи тушковані з печінкою
Також можна пожарити на вершковому маслі цибулю. Але з маслом смакує найкраще.
Смачних вам галушечок 🌺