Апетитні галушки зі шпинатом

А ви готували галушки зі шпинатом? Рідко зустрінеш людину, яка б не любила галушки, а якщо така і зустрінеться, то це означає , що вона їх ніколи і не пробувала. Різновидів цієї страви безліч, я вам представлю свій варіант шпинатних галушок. Спробуйте, не пошкодуєте!

Такі галушки зі шпинатом готувати дуже просто. Головний секрет тут у картоплі: вона повинна бути трохи недовареною . Протирати її через сито потрібно одразу, як зварилася, ще теплою, навіть гарячою. Такі галушки можна приготувати заздалегідь та заморозити. Вони виглядають дуже гарно і мають красивий зелений колір. Крім того, вони надзвичайно смачні та надзвичайно ніжні. При подачі просто полийте їх розтопленим маслом і прикрасьте улюбленими травами.

Інгредієнти:

  • 500 грам відвареної картоплі
  • 4 столові ложки картопляного крохмалю
  • півсклянки пшеничного борошна – 80 гр
  • 1 середнє яйце
  • жменя свіжого шпинату
  • половина чайної ложки солі

Мій стакан має місткість 250 мл.

Як готувати галушки зі шпинатом :

Картоплю очистіть і варіть в підсоленій воді. Як я вже писала, краще її трішки недоварити. Після варіння зливаємо воду і знову ставимо каструлю з картоплею на вогонь. Залишок картопляної води випарується за лічені секунди.


Трохи охолодивши картоплю, подрібніть її в кухонному комбайні або пропустіть через ручний прес. Пам’ятайте, що теплу картоплю легше пропустити через прес, ніж холодну, яка потім стає твердою.

ЧИТАТИ ЩЕ: 🌺 Узбецькі манти з м’ясом та картоплею

У невелику каструлю покладіть жменю промитого листя шпинату. Якщо ви використовуєте молодий шпинат, хвостики відривати не потрібно. У звичайного шпинату з великим листям слід видалити черешки. До шпинату додати одне яйце. Змішайте все в однорідний коктейль, наприклад, за допомогою ручного блендера .

До меленої картоплі додайте 4 столові ложки картопляного крохмалю, півсклянки пшеничного борошна, яєчно-шпинатний смузі, сіль. Вимішуйте все руками, поки не вийде однорідне «тісто». Борошно та крохмаль повинні ідеально змішатися з рештою інгредієнтів.

Мелену картоплю з добавками викласти на дерев’яну дошку, злегка присипану борошном. Відріжте шматочок тіста і розкачайте його руками у формі палички діаметром близько 2 см. Ножем поріжте на акуратні клаптики.

Тим часом закип’ятіть воду у великій каструлі. Наповніть її водою не більше ніж наполовину. У киплячу воду всипте чайну ложку солі. Галушки покладіть у киплячу воду. Після того, як галушки спливуть, почекайте ще 3-4 хвилини і збирайте галушки, використовуючи друшляк. Таким чином відварити порціями всі галушки.

Зварені  шпинатні галушечки викласти в миску. Полити їх розтопленим маслом або вершками. Посипати улюбленою зеленню.

ЩЕ СМАЧНЕНЬКЕ: 🌺 Нудлі по-українськи тушковані з печінкою

Також можна пожарити на вершковому маслі цибулю. Але з маслом смакує найкраще.

Смачних вам галушечок 🌺

Оцініть статтю
( 2 оцінки, середнє 5 з 5 )
Світ рецептів
Апетитні галушки зі шпинатом
Горіхово-шоколадна паска – таку ви ще не пекли