Я дуже часто готую фаршировані котлети в клярі , це завжди ходова страва у моїй родині. Такі котлетки підійдуть і до сніданку, і на вечерю, і навіть на стіл гостям. Подавати такі смачні, з хрусткою скоринкою котлети можна як із гарніром, так і самостійно. Котлети в клярі залишаються смачними навіть у охолодженому вигляді.
Країна Рецептів у Telegram
Інгредієнти:
Для котлет:
- Фарш м’ясний – 500 г;
- Цибуля – 1 шт.;
- Яйце – шт.;
- Сіль – ½ ч.л.;
- Панірувальні сухарі – 4 ст. л.;
- Молоко – 50 мл.
Для начинки:
- яйця варені – 2 шт.;
- вершкове масло – 100 г;
- сир – 100 г;
- часник – 2 зубчики;
- зелена цибуля – пучок;
- кріп – пучок.
Для кляру:
- яйця – 2 шт.;
- сметана – 2 ст.л.;
- борошно – 3 ст.л.;
- розпушувач – ½ ст.л.
Як готувати фаршировані котлети в клярі :
Змішуємо панірувальні сухарі з молоком, даємо їм набрякнути. Натираємо на дрібній тертці цибулю, разом із яйцем відправляємо у фарш, солимо. Викладаємо у фарш панірувальні набряклі сухарі, руками перемішуємо фарш до однорідної маси. Для начинки натираємо на великій тертці варені яйця та сир.
Викладаємо в суміш сиру та яєць м’яке вершкове масло, пропускаємо через прес зубчики часнику та змішуємо. Шаткуємо зелену цибулю і кріп, висипаємо в начинку, знову перемішуємо.
ЩЕ КОТЛЕТИ: ❤ Улюблені котлети мого чоловіка – ділюся усіма секретами
Створюємо з фаршу невеликі кульки, куди кладемо начинку. Запечатуємо у фарші начинку з яєць та залишаємо на 15 хвилин у морозилці.
В окремій тарі змішуємо яйця зі сметаною, борошном та розпушувачем. Обмочуємо в тісті котлети.
Розігріваємо 100 мл олії та обсмажуємо котлети .
Смажимо котлети до золотистої скоринки з усіх боків.
У результаті маємо цікавий варіант приготування котлет з начинкою.
Маємо ось такі гарні рум’яні котлети.
ЩЕ РЕЦЕПТ: ❤ Ідеальні курячі котлети з болгарським перцем
Подавати такі котлети в якості закуски або до любого гарніру чи салату. Всім смачного 💙💛