Інгредієнти:
- печінка куряча, 500 г;
- бекон, 400 г;
- часник, 3 зубчики;
- соєвий соус, 3 ст.л;
- сік лимонний, 2 ст.
- олія рослинна, 1 ст.л;
- мед, 1 ч.л; (можна замінити на цукор)
- паприка, 0,5 ч.л;
- перець, пара щіпок.
Як готується куряча печінка в беконі?
Печінка добре промиваємо, видаляємо все зайве і ріжемо на 2 частини. Заправляємо печінку соєвим соусом, лимонним соком, медом, олією. Додаємо спеції, дрібно нарізаний часник. Все добре вимішуємо та залишаємо печінку трохи маринуватися. Близько 20 хвилин.
У цьому рецепті бекон можна замінити на тонкі смужки свинячої грудинки. Із 500 гр. курячої печінки виходить 26 шт. печінки у беконі. Я приготування взяла упаковку сирокопченого свинячого бекону 200 гр. та сирого бекону з яловичини 190 гр. Можна брати будь-який бекон до смаку.
ЧИТАТИ ТАКОЖ: Курячі рулетики «Боярські» з начинкою із сиру та моркви
Шматок грудинки трохи підморожуємо та нарізаємо на тонкі смужки, теж смачно виходить. У мене з печінки виходить 26 порційних шматочків, отже, і бекону мені потрібно 13 скибочок. З 1 скибочки буде 2 рулетики. Кожен шматочок печінки загортаємо в бекон і фіксуємо зубочисткою. За матеріалами
Деко застилаємо пергаментом і викладаємо рулетики, змащуємо їх соусом, що залишився від печінки.
Це закуска з яловичим беконом, вийшло 14 прим. Відправляємо все в духовку за 200-220 градусів і готуємо 15-20 хвилин. Час та температура залежить від духовки. Довго тримати печінку не треба. Потрібно, щоб бекон зверху зарум’янився.
Духовку розігріваємо до 220 градусів та запікаємо близько 20 хвилин – до рум’яності бекону. Пахне вона дуже смачно. Наша куряча печінка у беконі готова.
ВАМ БУДЕ ЦІКАВО: Як я готую найсоковитіші котлети: нічого не потрібно смажити і ніяких жирних бризок на плиті
Зубочистки виймаємо та рулетики викладаємо на блюдо, попередньо застелене листям салату. Можна ще посипати їх зверху кунжутом чи кропом. Куряча печінка в беконі найкраще смакує гарячою.
Приємного для всіх апетиту!