Пончики “Берлінери” з полуничною начинкою тепер стали найулюбленішими

Пропоную рецепт дуже смачних берлінської випічки. Пухнасті пончики "Берлінери" з полуничною начинкою стали тепер у нашою сім'я самими найулюбленішими. До речі, їх можна готувати як із начинкою, так і без неї. Начинки можуть бути різними: від повидла і джему до заварного крему, вареного згущеного молока або шоколадного ганаша - все на ваш смак і бажання.

Пончики “Берлінери” з полуничною начинкою  виходять дуже смачними і дуже повітряними. Якщо у вас є небагато вільного часу, обов’язково приготуйте такі пончики для своєї сім’ї або гостей!

Інгредієнти:

Для опари:

  • Молоко (тепле) – 250 мл
  • Цукор – 1 ч. ложка
  • Дріжджі сухі – 10 г
  • Або дріжджі свіжі – 30 г
  • Борошно в/с – 1 ст. ложка

Для тіста:

  • Олія вершкове 82,5% (розтоплена) – 75 г
  • Яйця (кімнатної температури) – 2 шт.
  • Цукор – 50 г
  • Ванільний цукор – 10 г
  • Борошно пшеничне в/с – 600 г (4 склянки ємністю 250 мл) + для роботи з тестом
  • Сіль – 5 г (0,5 ч. ложки)
  • Олія – ​​для змащування чаші

Начинка:

  • Джем полуничний або малиновий/повидло сливове/ванільний заварний крем/варене згущене молоко/шоколадний ганаш) – 300 г

Для смаження:

  • Олія – ​​1 л

Для посипання:

  • Цукрова пудра – за смаком

Як готувати пончики “Берлінери” з полуничною начинкою :

Готуємо опару: у миску виливаємо молоко, додаємо цукор, сухі дріжджі, борошно вищого гатунку та ретельно перемішуємо. Залишаємо для активації дріжджів на 15-20 хвилин або до утворення дріжджової “шапочки”. Замішуємо тісто: у невеликій мисці з’єднуємо яйця кімнатної температури, цукор, ванільний цукор та сіль. Збиваємо суміш віночком до часткового розчинення цукру та відкладаємо убік.

У велику миску висипаємо заздалегідь просіяне борошно вищого ґатунку і робимо в ньому поглиблення. До борошна додаємо збиту яєчну суміш із цукром. Вливаємо тепле розтоплене вершкове масло і опару, що підійшла. Замішуємо тісто спочатку дерев’яною ложкою, поки воно не збереться в кому. Потім вимішуємо тісто руками доти, доки воно не відставатиме від рук і стінок посуду.

Це здобне дріжджове тісто для пончиків потрібно досить довго замішувати – не менше 15 хвилин, чим довше – тим краще. У процесі вимішування не підсипайте борошно, інакше заб’єте тісто, і воно вийде важким і жорстким. Таке здобне тісто має стати м’яким, еластичним, і не липнути до рук (при натисканні тісто повинне повертатися до вихідної форми, це означає, що його добре вимісили.)

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Смажені пампушки з абрикосами – пухкі як хмаринка та смачні як мед

Скачуємо дріжджове тісто в кулю і перекладаємо в чисту миску, змащену невеликою кількістю олії. Миску з тістом щільно затягуємо харчовою плівкою і залишаємо в теплому місці для підйому на 1,5-2 години. Тісто має добре підійти і вирости в обсязі щонайменше вдвічі.

Приступаємо до формування пончиків. Дріжджове тісто підійшло і дуже добре виросло в обсязі. Тісто викладаємо на робочу поверхню, посипану мукою. Зверху також трохи присипаємо борошном, щоб тісто не прилипало до качалки. Розкочуємо тісто в пласт завтовшки близько 1,5 сантиметра, але не більше. З тіста вирізаємо круглі пончики діаметром близько 7-8 сантиметрів за допомогою вирубки для печива, кухля або креманки для морозива.

Вирізані кружечки тіста викладаємо на тацю або обробну дошку, посипану борошном, на невеликій відстані один від одного. Обрізки тіста, що залишилися, знову збираємо разом, злегка обминаємо, знову розкочуємо в пласт і вирізаємо пончики. І так, поки тісто не скінчиться. Накриваємо заготівлі тіста для майбутніх пончиків злегка вологим рушником або харчовою плівкою та залишаємо у теплому місці для вистоювання на 20-25 хвилин.

У сковороду з високими стінками наливаємо велику кількість олії та розігріваємо її приблизно до 150-160ºC. Олії потрібно багато, щоб пончики вільно плавали, не торкаючись один одного та дна сковороди. Щоб перевірити, чи достатньо нагрілося масло, опускаємо в нього маленький шматочок тіста: якщо воно спливає і починає смажитися, то температура олії нормальна, а якщо тісто опускається на дно, масло ще не нагрілося до потрібної температури.

Дуже акуратно занурюємо пончики в добре розігріту олію та обсмажуємо до рум’яного кольору з обох боків. У процесі смаження перевертаємо пончики 2-3 рази, щоб вони покривалися рівномірно рум’яною скоринкою і не згоріли. Готові пончики викладаємо на паперовий рушник, щоб він увібрав у себе всі надлишки рослинної олії, і повністю остуджуємо.

Приступаємо до начинки пончиків. Кондитерський мішок з довгою насадкою “голка” для еклерів наповнюємо повидлом або джемом (у мене полуничний).

Кожен охолілий пончик збоку проколюємо насадкою і наповнюємо начинкою. Готові начинені пончики щедро посипаємо цукровою пудрою.

ЧИТАТИ ТАКОЖ:  Миттєві смажені пиріжки із заварного тіста. Замісила, зліпила і на сковорідку

Ось такі красиві, ароматні та дуже смачні пончики у мене вийшли! Зі зазначеної кількості інгредієнтів вийшло 15 круглих пончиків.

Німецькі пончики “Берлінери” з полуничною начинкою готові! Приємного апетиту та вдалого вам приготування!

Оцініть статтю
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Світ рецептів
Пончики “Берлінери” з полуничною начинкою тепер стали найулюбленішими
Турецький кебаб із курки: рецепт підходить для мангалу та пательні