Навіть дотримуючись правильного харчування, ви не зможете встояти перед такими пончиками з абрикосами. Але якщо зовсім не багато, то можна і побалувати себе? Приготувати такі смажені пампушки з абрикосами зможе навіть недосвідчений кулінар. Тому сміливо кличте гостей і вони будуть у захваті.
Інгредієнти:
- Молоко – 125 мл
- Яйце – 1 шт.
- Цукор – 50 г
- Олія вершкове – 15 г
- Борошно – 300 г (2 неповні склянки ємністю 250 мл)
- Дріжджі сухі – 5 г
- Сіль – 1 щіпка
- Олія рослинна для смаження – 500 мл + для роботи з тістом
- Цукрова пудра для посипання (за бажанням) – 50 г
Для начинки:
- Абрикоси – 300 г
- Цукор – 15 г
Як приготувати смажені пампушки з абрикосами :
Підготуйте усі інгредієнти. Абрикоси використовуйте стиглі, із щільною м’якоттю. Молоко підійде будь-якій жирності.
У сотейник влийте молоко. Додайте вершкове масло. Прогрійте, помішуючи, до розчинення олії. У глибоку миску вбийте яйце. Всипте сіль та цукор. Збийте віночком до однорідної суміші. Влийте тепле молоко з олією. Додати сухі дріжджі. Перемішайте віночком. Всипте просіяне борошно. Перемішайте ложкою до зволоження всієї сухої маси. Якщо тісто рідке і дуже липке, підсипте ще трохи борошна.
Вимісіть тісто до однорідної гладкої консистенції, змащуючи руки олією, щоб не забивати тісто зайвим борошном. Змастіть миску олією. Викладіть тісто. Накрийте рушником і поставте у тепле місце на 50-60 хвилин.
Абрикоси вимийте та обсушіть. Розріжте навпіл і видаліть кісточки. Половинки наріжте невеликими шматочками.
ЧИТАТИ ЩЕ: Пухові булочки з сиром! Готую моє улюблене тісто та пеку розбірний пиріг
Через годину тісто добре збільшилося в об’ємі та стало більш повітряним.
Кухонну дошку застелите пергаментом. Пергамент посипте невеликою кількістю борошна. Викладіть тісто. Розкотіть у пласт товщиною приблизно 0,5-0,7 см. Виріжте круглі заготовки. У мене заготовки діаметром 6 см. Тісто, що залишилося, зберіть в грудку, знову розкотіть і виріжте кружечки. У мене вийшло 22 заготівлі.
На кожен кружечок тесту в центр викладіть трохи абрикосової начинки. Трохи присипте цукром до смаку. Цукор можна використовувати, якщо фрукти досить солодкі.
Защіпніть краї добре, закриваючи начинку, і надайте заготовкам форму колобків. Заготовки накрийте рушником і залиште на 15-25 хвилин у теплому місці.
Добре розігрійте олію без запаху у відповідному посуді для смаження. Я використала сотейник. Викладіть порцію заготовок. Обсмажте до рум’яної скоринки з усіх боків на вогні трохи нижче від середнього. Мені знадобилося близько 4-6 хвилин, щоб колобки зарум’янилися.
Дістаньте рум’яні пончики з гарячої олії і викладіть на паперові рушники, щоб увібрала зайву олію.
Таким же чином посмажте пончики, що залишилися. Посипте цукровою пудрою.
ЧИТАТИ ТАКОЖ: Сирний пиріг з родзинками: ніжна випічка до чаю із доступних продуктів
Пончики з абрикос готові. Подавайте їх одразу до столу. Вони хороші як у теплому, так і холодному вигляді.
Приємного чаювання!