Салат із зелених помідор в гострій томатній аджиці на зиму

Сьогодні пропоную прекрасний рецепт заготовки, як на зиму приготувати салат із зелених помідор в гострій томатній аджиці. Я дуже люблю такі помідорки. Салат цей дуже гострий, але, не дивлячись на це, з'їдається дуже швидко. А ви регулюйте перець за своїм смаком або не давайте зовсім.

Перед дачниками завжди постає питання, що робити з тими помідорами, які часом просто не дозрівши відпадають із куща? Особливо це актуально восени, коли вони просто не встигають дозріти. Смачні салати із зелених помідорів, виходять вони анітрохи не гірше, ніж з інших овочів. Хочу запропонувати вам ще одну смачну заготівлю із таких томатів  – салат із зелених помідор.  Його можна подати до м’ясних страв або будь-якого гарніру.

Для закрутки можна використовувати зелені помідори різного розміру. Якщо невеликі помідори, розрізати їх на дві частини, а великі зелені помідори розрізати на чотири частини. Часнику в заливку для зелених помідорів, можна додати або зменшити, залежить від вашого смаку. А ось із гірким перцем, треба бути обережнішим. Як я вже писала ,додавайте за своїм смаком.

Складові:

  • Помідори зелені – 3,5-4кг
  • Зелень петрушки – пучок
  • Зелень кропу – пучок

Для аджики:

  • Солодкий перець – 750г
  • Червоний гострий перець – 2-7 штук на свій смак
  • Часник – 200-300г
  • Червоні помідори – 750г
  • Хмелі-сунелі – 50г
  • Сіль – 150 г
  • Рослинна олія – ​​50г

Як готувати салат із зелених помідор:

Підготуємо зелені помідори. Відбираємо гарні, не дуже зелені та не порчені.

Помиті зелені помідори ріжемо на половинки (маленькі) або четвертинки (великі).

ЩЕ СМАЧНЕНЬКЕ: Гострий помідорний соус “Вогник”: варити не потрібно, змішуємо та кладемо у банку

Приготуємо аджику. Все пропускаємо через м’ясорубку.

За бажання можна пом’якшити аджику морквою або яблуками, зменшити кількість гострого перцю і часнику.

Змішуємо помідори з аджикою і варимо їх на середньому вогні, помішуючи.


Підготуємо банки та кришки. Вони мають бути чистими та стерилізованими. Варимо до кипіння. Потім ще 20 хвилин на маленькому вогні, помішуючи. Додамо порізану зелень – петрушку та кріп – і згасимо ще хвилину.

Розкладемо гарячий салат у банки і закатаємо їх. Укутаємо банки до повного остигання.

ЧИТАТИ ЩЕ: Гострий перець чилі маринований по-корейськи у банках на зиму


Смачного вам салатику на зиму!

Оцініть статтю
( 2 оцінки, середнє 4.5 з 5 )
Світ рецептів
Салат із зелених помідор в гострій томатній аджиці на зиму
Домашня запечена корейка: чудовий рецепт для заміни ковбаси з магазину