Курячі крученики не тільки дуже ситні, але і оригінальні. Кручениками називають рулетики з м’яса, всередині яких знаходиться різноманітна начинка. Це блюдо української кухні, отримало назву від слова «крутити».Крученики з курки – це відмінний варіант для тих, хто любить менш жирні страви, ніж свинина. Як готувати цю страву , читайте далі.
Інгредієнти:
- 2 одиночні курячі грудки
- 10 скибочок тонко нарізаного бекону
- 2 пригоршні свіжого шпинату
- близько 10 – 12 в’ялених помідорів
- 2 зубчика часнику
- 4 скибочки сиру фета
- перець
- сіль
додатково:
- пекарський папір
- 1 чайна ложка олії
Як готувати курячі крученики:
Філе розріжте та відбийте через плівку. Бекон викладіть на прямокутному листі фольги.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Домашня шинка. Перетворюємо кілограм свинини в справжній рожевий балик
Покладіть зверху філе, натертий часник, посипте перцем і дайте трохи солі ( майте на увазі, щоб м’ясо не вийшло надто солоне, солоний бекон та фета). Викладіть шпинат, помідори та сир фета з верху.
Згорніть тугенькі рулетики(можна використати нитки). Змастіть олією та викладіть на деко вистелене пекарським папером.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Запечені курячі рулетики з болгарським перцем та помідорами
Запікайте м’ясо протягом 20 хвилин при 200 ° С та ще 20-25 хвилин при зниженій температурі до 180 ° С. Після випічки залиште крученики у вимкненій духовці приблизно 10 хвилин.
Готові крученики подаємо як самостійну страву, або як нарізку, яку можна використовувати як закуску.
Смачного!