Курячі крученики з оригінальною начинкою

Крученики – одне з популярних на Україні м’ясних блюд . Якщо хочеться чогось незвичайного, можна приготувати курячі крученики  Це смачне блюдо підходить і для повсякденного меню, а також їм можна прикрасити святковий стіл. І приготувати їх зовсім не складно. Начинка може бути будь-яка.

Курячі крученики не тільки дуже ситні, але і оригінальні. Кручениками називають рулетики з м’яса, всередині яких знаходиться різноманітна начинка. Це блюдо української кухні, отримало назву від слова «крутити».Крученики з курки – це відмінний варіант для тих, хто любить менш жирні страви, ніж свинина. Як готувати цю страву , читайте далі.

Інгредієнти:

  • 2 одиночні курячі грудки
  • 10 скибочок тонко нарізаного бекону
  • 2 пригоршні  свіжого шпинату
  • близько 10 – 12 в’ялених помідорів
  • 2 зубчика часнику
  • 4 скибочки сиру фета
  • перець
  • сіль

додатково:

  • пекарський папір
  • 1 чайна ложка олії

Як готувати курячі крученики:

Філе розріжте та відбийте через плівку. Бекон викладіть на прямокутному листі фольги.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Домашня шинка. Перетворюємо кілограм свинини в справжній рожевий балик

Покладіть зверху філе, натертий часник,  посипте перцем і дайте трохи солі ( майте на увазі, щоб м’ясо не  вийшло надто солоне, солоний бекон та фета). Викладіть  шпинат, помідори та сир фета з верху.

Згорніть тугенькі рулетики(можна використати нитки). Змастіть олією та викладіть на деко вистелене пекарським папером.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Запечені курячі рулетики з болгарським перцем та помідорами

Запікайте м’ясо протягом 20 хвилин при 200 ° С та ще 20-25 хвилин при зниженій температурі до 180 ° С. Після випічки залиште крученики у вимкненій духовці приблизно 10 хвилин.

Готові крученики подаємо як самостійну страву, або як нарізку, яку можна використовувати як закуску.

Смачного!

Оцініть статтю
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Світ рецептів