У мережі доступна маса рецептів домашньої шинки, але по більшості з них готовий результат в кращому випадку виходить середнім за смаком. Як приготувати справжню домашню шинку, поділилася технолог: Вона гарантовано вийде з першого разу і буде набагато смачніше будь-яких магазинних аналогів. Спочатку маринуємо сіллю, а потім повільно доводимо в духовці.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ніжне сало за 2 години. Не маринуємо, а відразу варимо в пакеті
Інгредієнти:
- 1,6 кілограма свинини (карбонад підійде найкраще, з шийки шинка вийде трохи більше жирної),
- по 16 грамів нітратної і кам’яної солі,
- 2 грами часнику.
- 2 грами чорного перцю горошком,
- 2 лаврових листки,
- 2 грами коріандру
- 2 мускатних горіха.
Як готується домашня шинка:
Змішуємо кам’яну сіль з нітратною (вона пригнічує розвиток бактерій і надає шинці той самий апетитний рожевий колір) і ретельно натираємо їй м’ясо. Помніть його як слід, потім щільно оберніть в харчову плівку і залиште в холодильнику на 7 днів.
Всі зазначені в списку інгредієнтів спеції проминаємо в ступці. Через тиждень дістаємо м’ясо і натираємо його спеціями.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Запечений свинячий рулет із зеленню та аджикою
Натерте спеціями м’ясо прибираємо в холодну духовку і ставимо її розігріватися до 70 градусів. Через годину підвищуємо температуру до 80. Поступове збільшення температури додасть шинці і потрібну структуру, і необхідний смак.
Духовку не відкривати наступні 2 години. Через 2 години щупом з термометром (найпростіші продаються в звичайних господарських магазинах і коштують близько 250 рублів) починаємо контролювати температуру в середині м’яса. Вона не повинна підніматися вище 74 градусів.
Потім гарячу заготовку накриваємо харчовою плівкою і відразу прибираємо охолоджуватися в холодильник. Через 6 годин шинка готова. Спеції до домашньої шинки можна вибрати і інші. Варто додати копченої паприки і гострого перцю чилі, як смак шинки буде вже іншим.
Смачного вам!