Маринований запечений болгарський перець – це дуже смачно і дуже просто. Печений перець можна подавати як закуску – зі шматочком житнього хліба та молодим сиром або використовувати як гарнір до м’яса, курки чи риби. Готується легко і просто, а зберігати такий перчик можна за кімнатної температури в умовах звичайної квартири. Для заготівлі використовуйте стиглий м’ясистий перець. Для ефектнішої подачі можна взяти перець червоного і жовтого або помаранчевого кольору.
Країна Рецептів у Telegram
Інгредієнти :
на 4 баночки по 400 мл
- Перець болгарський 3 кг
- Часник свіжий 4 зубки
- Сіль 1 чл. (без гірки)
- Цукор-пісок 1 ч. л. (без гірки)
- Вода 170 мл
- Лимонна кислота ¼ ч. л.
- Оцет яблучний 6% 60 мл
Як приготувати запечений болгарський перець :
Перці миємо, обсушуємо і цілком укладаємо на деко. Запікаємо при максимальній температурі (220-250°С) протягом 10-15 хвилин.
Запеченим перцям даємо повністю охолонути.
ЩЕ ПЕРЧИК: ❤ Найсмачніший салат із печеного перцю з часником та петрушкою
Руками очищаємо запечені перці від насіння, а також обов’язково видаляємо шкурку у вигляді плівки.
У великій склянці змішуємо 170 мл води кімнатної температури з цукром, сіллю, лимонною кислотою і вливаємо яблучний оцет. Перемішуємо до повного розчинення кристалів цукру і солі.
Укладаємо перчики в простерилізовані баночки об’ємом 400 мл, у кожну банку кладемо 1 зубчик часнику.
Заливаємо маринад порівно у банки з перцем.
Банки герметично закупорюємо кришками та поміщаємо їх у каструлю кришкою донизу.
Дно каструлі попередньо застеляємо рушником. Заливаємо банки водою кімнатної температури практично повністю і ставимо каструлю на вогонь. Стерилізуємо банки з перцем протягом 10 хвилин з моменту закипання на невеликому вогні.
Через 10 хвилин банки виймаємо і ставимо кришками вниз на рушник. Укутуємо пледом або теплою ковдрою і залишаємо так до повного охолодження.
ЩЕ ПЕРЕЦЬ: ❤ Маринований болгарський перець з часником та зеленню – самий кращий рецепт
Після остигання кладемо перець на зберігання в кладовку або погріб. Всім вдалих заготівель!❤