Маринований запечений 🌶болгарський перець на зиму

Готуємо смачний маринований запечений болгарський перець на зиму. Рецепт шалений - відкривши баночку, поки не з'їсте все, не зупинитеся! Перці добре підійдуть до м'яса або риби. Та й просто під чарочку, на шматочку бородинського хліба, така собі ідилія - червоне на чорному! Загалом, як не крути, а перці замаринувати потрібно. Вам теж потрібно, тільки ви поки що про це не знаєте

Маринований запечений болгарський перець – це дуже смачно і дуже просто. Печений перець можна подавати як закуску – зі шматочком житнього хліба та молодим сиром або використовувати як гарнір до м’яса, курки чи риби. Готується легко і просто, а зберігати такий перчик можна за кімнатної температури в умовах звичайної квартири. Для заготівлі використовуйте стиглий м’ясистий перець. Для ефектнішої подачі можна взяти перець червоного і жовтого або помаранчевого кольору.

Країна Рецептів🍝  у Telegram

Інгредієнти :

на 4 баночки по 400 мл 

  • Перець болгарський 3 кг
  •  Часник свіжий 4 зубки
  • Сіль 1 чл. (без гірки)
  • Цукор-пісок 1 ч. л. (без гірки)
  •  Вода 170 мл
  • Лимонна кислота ¼ ч. л.
  •  Оцет яблучний 6% 60 мл

Як приготувати  запечений болгарський перець  :

Перці миємо, обсушуємо і цілком укладаємо на деко. Запікаємо при максимальній температурі (220-250°С) протягом 10-15 хвилин.

Запеченим перцям даємо повністю охолонути.

ЩЕ ПЕРЧИК: ❤ Найсмачніший салат із печеного перцю з часником та петрушкою

Руками очищаємо запечені перці від насіння, а також обов’язково видаляємо шкурку у вигляді плівки.

У великій склянці змішуємо 170 мл води кімнатної температури з цукром, сіллю, лимонною кислотою і вливаємо яблучний оцет. Перемішуємо до повного розчинення кристалів цукру і солі.

Укладаємо перчики в простерилізовані баночки об’ємом 400 мл, у кожну банку кладемо 1 зубчик часнику.

Заливаємо маринад порівно у банки з перцем.

Банки герметично закупорюємо кришками та поміщаємо їх у каструлю кришкою донизу.

Дно каструлі попередньо застеляємо рушником. Заливаємо банки водою кімнатної температури практично повністю і ставимо каструлю на вогонь. Стерилізуємо банки з перцем протягом 10 хвилин з моменту закипання на невеликому вогні.

Через 10 хвилин банки виймаємо і ставимо кришками вниз на рушник. Укутуємо пледом або теплою ковдрою і залишаємо так до повного охолодження.

ЩЕ ПЕРЕЦЬ: ❤ Маринований болгарський перець з часником та зеленню – самий кращий рецепт

Після остигання кладемо перець на зберігання в кладовку або погріб. Всім вдалих заготівель!❤

Оцініть статтю
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Світ рецептів
Маринований запечений 🌶болгарський перець на зиму
Апетитні дріжджові булочки з сиром🧀,перед якими встояти неможливо