Мій салат із печеного перцю на зиму досить простий і невигадливий – від вас буде потрібно лише терпіння і уважно слідувати покроковому рецепту з фото. Багато хто любить печений перець, і в розпал сезону готують з нього різні страви: використовують у закусках, салатах, бутербродах або їдять у чистому вигляді
Країна Рецептів у Telegram
Інгредієнти:
- 2 кг солодкого перцю;
- 10 зубчиків часнику;
- 1 пучок петрушки;
- 100 мл оцту 9%;
- 100 мл рослинної олії;
- 1 ч. л. солі.
Як готувати салат із печеного перцю з часником та петрушкою:
Солодкий перець помийте, викладіть на лист, вистелений пергаментним папером. За температури 250 градусів запікайте 20 хвилин. Потім перець переверніть на інший бік, за тієї ж температури запікайте його ще 10 хвилин.
Готовий перець дістаньте з духовки положіть в миску та накрийте рушником до остигання. Ще можна поставити в пакет та зав’язати. Тоді шкірка дуже легко зніметься!
ЩЕ ПЕРЧИК: 🍅 Запечений болгарський перець на зиму
Коли перці трохи охолонуть і їх можна тримати в руці, очистіть їх від шкірки .Також вийміть насіннєві коробочки.
Наріжте очищений перець на невеликі шматочки.
Почистіть часник та наріжте його кружечками.
Також дрібно наріжте петрушку.
Додайте сіль, нарізану петрушку, часник, влийте олію та оцет. Перемішайте, залиште на півгодини.
Розкладіть перець по сухих, чистих баночках, прикрийте кришками.
Поставте банки в каструлю, дно якої вистелено рушником. Налийте воду по плічка банок. Після закипання стерилізуйте 35 хвилин. Після цього вимкніть вогонь і дайте банкам охолонути у воді в каструлі.
Зберігайте салат з перцю в коморі і насолоджуйтеся ним взимку з великим задоволенням!
ЩЕ ПЕРЧИК: 🍅 Лечо з перцю гогошар в часниковому соусі. Поки не спробуєш, не дізнаєшся як смачно
Бажаю вам приємного апетиту в колі ваших близьких! Цьом ваша П🍅мідорка!