Полуницю не заморожую і не варю, у мене свій спосіб зберігати ягоди свіжими цілий рік

Уже розпочався сезон полуниці. Тому постає питання, як зберігати полуницю, щоб максимально продовжити цей сезон. Можна зробити варення або заморозити, але про ці способи ви знаєте і без мене. Я ж хочу розповісти вам спосіб зберігання полуниці без варіння та заморозки.

Щоб зберегти врожай полуниці, необов’язково готувати варення або робити компот. Можна заготовити полуницю просто в цукрі і вона спокійно простоїть рік.

 Інгредієнти:

  • полуниця – 1кг
  • цукор 1кг

Як зберігати полуницю :

Крім полуниці, можна взяти будь-яку іншу ягоду. Пропорція також дуже проста: 1:1 ягода до цукру. Заготовляти слід лише свіжозібрану ягоду. Перед заготівлею потрібно врахувати важливий момент: ягоди мають бути свіжими. Інакше смак буде зіпсований. Якщо трапляються великі плоди, можна розрізати.

Помістити полуницю у велику ємність і залити холодною водою на 10 хвилин. Потім добре промити під проточною водою.

Далі беремо цукор і полуницю в пропорції 1:1. На дно великої миски висипаємо трохи цукру, потім шар полуниці. Так пересипаємо всі ягоди. Небагато цукру залишаємо,  (близько 6-10 ст. л.), щоб насипати безпосередньо в банки.

Залишаємо полуницю на 3 години. Протягом цього часу кілька разів перемішуємо. Полуниця випустить сік, а цукор потроху розчиниться.
Тим часом підготуйте невеликі баночки. Вони мають бути чистими та сухими. Можна простерилізувати їх про всяк випадок. Розлийте полуницю в баночки майже догори, залишаючи трохи простору.

У місце, що залишилося в банці, насипте цукор, що ви оставили.

Закатайте банки стерилізованими кришками.

Заготівлі можна зберігати в прохолодному місці або у холодильнику хоч весь рік. Ягоди не втрачають смаку та аромату.

  Виходить дуже смачна заготівля, яка зберігається довго, і за якістю відмінна. Справжнє живе варення! Ми так робимо останні кілька років.
Потім усю зиму уплітаємо ягоди. Їх можна їсти і просто так, і варити компот. Але найбільше мені подобається дістати баночку полуниці посеред зими та наліпити домашніх вареників із ягодами. Ось уже літо серед морозів! А це вам ще коротеньке відео, як закривати таку полуницю.

Більше жодних проблем із тим, як зберігати полуницю. До речі, так можна заготовляти будь-які ягоди. Суть процесу та ж, результат завжди відмінний. А які заготовки на зиму робиш?

Оцініть статтю
( 9 оцінок, середнє 4.22 з 5 )
Світ рецептів
Полуницю не заморожую і не варю, у мене свій спосіб зберігати ягоди свіжими цілий рік
Рум’яні, пишні та соковиті біляші: найсмачніший рецепт на сковороді від мамусі