Весняний еліксир – як приготувати сироп із суцвіття бузини

Сироп із суцвіття бузини або мед із бузини - один із варіантів створення оригінальної та дуже корисної зимової заготовки. Суцвіття чорної бузини мають дуже яскравий квітковий аромат. З ніжних квітів можна готувати масу різних страв. Сушені квіти бузини заварюють у чай, з них настоюють квас, вино, сироп, варення і навіть компот.

Пропоную приготувати лікувальний засіб для зцілення багатьох хвороб. Сироп із суцвіття бузини здатен значно прискорювати обмін речовин в організмі людини. Такий сироп  регулює нервову систему, зміцнює імунітет, чистить кров. Бузина цінується не тільки в народній, а й в офіційній медицині. Дієтологи зазначають, що сироп не тільки сприяє поліпшенню смаку, а й замінює цукор, споживання якого у великих кількостях погано позначається на стані організму.

Сироп чудово підходить для прикрашання шедеврів кондитерів. Уже давно сиропи стали використовуватися як додатковий елемент коктейлів, мусу, сорбету, морозива, інших страв.

Країна Рецептів🍋 в Telegram

Інгредієнти:

  • 25 шт. квіток бузини
  • 2 -3 шт. лимона
  • 1 літр води
  • 1 кг цукру
  • 1 ч.л. лимонної кислоти

Як готувати сироп із бузини:

Помийте квіти під проточною водою , щоб видалити всіх маленьких комашок та пил.

Відріжте від суцвіття зелені стебла та листя.

Поставте їх у банку разом з 4 нарізаними лимонами та водою.

ЩЕ РЕЦЕПТ: ❤ Квас із квітів бузини з лимоном: користь, шкода, рецепт освіжаючого напою

Закрийте банки харчовою плівкою (будьте обережні з харчовою плівкою, не закривайте їх герметично, інакше вони вибухнуть під час бродіння) і поставте їх на сонце на 3 дні.

Періодично струшуйте їх, щоб все суцвіття було у воді.

Відкиньте все це на марлю.

Добре відіжміть всю рідину яка є у марлі.

Перелийте рідину у велику каструлю, додайте цукор, лимонну кислоту та доведіть до кипіння.

Кип’ятіть 10 хвилин.

Розлийте по стерилізованих пляшках або банках , закрийте кришками та переверніть їх догори дном, щоб створити вакуум. Сироп у темному прохолодному місці зберігається 10-12 місяців. Після відкриття його потрібно зберігати в холодильнику.

Я наливаю півлітрову банку і зберігаю в холодильнику і використовую  для приготування освіжаючих напоїв, розбавляючи його водою і кубиками льоду, для аромату кладу листочки м’яти або меліси.

Сироп відмінно зберігається місяць, з нього виходять чудові й алкогольні напої. Для їх приготування змішуємо – з водою (1 частина сиропу на 2 частини води), – з горілкою (1 частина сиропу на 1 частину горілки), – з джином (1 частина сиропу на 1 частину джина).

ЩЕ РЕЦЕПТ: ❤ Що таке український вишняк🍒 та як його приготувати

Сироп із квіток бузини чудово підходить до млинців, незважаючи на те, що досить рідкий. Ним можна просочувати бісквіти, кекси, готувати на його основі глазур або настоювати ягоди (наприклад, полуницю) для соусів до оладок чи вафель. Надіюсь вам сподобається цей рецепт сиропу. Готуйте з любов’ю ❤, друзі!

Оцініть статтю
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Світ рецептів
Весняний еліксир – як приготувати сироп із суцвіття бузини
Закуска з оселедця в гірчичному соусі по-фінськи