Такі м’ясні котлети з підливою мають низку переваг: м’ясо виходить соковитим і не шкідливим, під час приготування котлети не потрібно перевертати і стежити, щоб вони не пригорали, одразу можна приготувати велику порцію страви.
Інгредієнти:
Для фаршу:
- Фарш м’ясний 400 гр
- Яйця 1 шт.
- сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- булочка 50 гр
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Паприка 0.5 чайн.л.
- Пшеничне борошно 3 стол.л.
Для підливки:
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Морква 1 шт.
- Томатний соус 4 стол.л.
- Сметана 2 стол.л.
- Рослинна олія 2 стол.л.
- Вода 250 мл
- цукор 0.5 чайн.л.
Як готувати м’ясні котлети з підливою :
Підготуйте всі необхідні інгредієнти для приготування котлет із фаршу у духовці з підливою.
Булку розламайте на шматочки та залийте холодною водою, залиште на 10 хвилин. Заливати потрібно саме холодною водою, щоб була була м’якою, але залишила свою структуру. Від гарячої води вона заварюється і перетворюється на кашу. Замість булки можна взяти білий хліб, але обріжте усі скоринки.
Хліб не сильно віджати, і покладіть його у чашу блендера. Цибулю очистіть, сполосніть і поріжте, додайте до булки. Пробийте все до однорідної маси. Замість блендера можна все пропустити через м’ясорубку з дрібними ґратами. У миску покладіть фарш і розбийте туди яйце. Фарш найкраще домашній зі свинини та яловичини у рівних пропорціях. Також чудово підійде фарш зі свинини з куркою.
ЩЕ КОТЛЕТКИ: ❤ Котлети із хека з плавленим сиром
Додайте в миску з фаршем прокручену булку з цибулею. Все посоліть, поперчіть та додайте паприку. Якщо її немає чи не любите, просто не додавайте.Все добре перемішайте і відбийте до ущільнення та еластичності фаршу. Для цього підніміть фарш над мискою та кидайте його назад. Робіть так близько 10-15 разів.
У миску насипте борошно. Вона може бути будь-якого сорту, головне, щоб вона була без сміття і не зіпсована. Вологими руками розділіть фарш на однакові частини та сформуйте з них котлети. Покладіть у миску з борошном. Форму для запікання, у мене 20*15 сантиметрів, змастіть олією. Обвалюйте котлети з усіх боків у борошні і покладіть щільно у форму.
Поставте в гарячу духовку та запікайте котлети протягом 20 хвилин. Котлети повинні ущільнитися та стати пружними. Це потрібно, щоб після додавання підливи вони не розвалилися. Поки запікаються котлети, цибулю почистіть і поріжте дрібно. У сковороду налийте олію і покладіть цибулю.Моркву почистіть, вимийте та натріть на дрібній тертці. Додайте її до сковороди з цибулею. Поставте на середній вогонь та обсмажте протягом 2 хвилин.
Додайте в сковороду томатний соус, влийте воду і перемішайте. Замість томатного соусу, можна взяти кетчуп у тій самій пропорції. Або томатну пасту, але у 2 рази менше. Додайте в сковороду сметану. Сметану беріть хорошої якості, щоб вона не згорнулася пластівцями згодом. Все посоліть, поперчіть і додайте трохи цукру, щоб збалансувати кислоту від томату. Перемішайте, доведіть до кипіння, але не кип’ятіть.
Вийміть котлети з духовки та залийте їх підготовленою підливою.
Поверніть форму в духовку та запікайте котлети в підливі протягом 15 хвилин.
Вийміть котлети з духовки та одразу подавайте. До цих котлет підходить абсолютно будь-який гарнір, за рахунок того, що подаються вони з підливкою.
ЩЕ СМАЧНЕНЬКЕ: ❤ М’ясні зрази з перепелиним яйцем у духовці
Вони дуже смачні та соковиті. Світ Рецептів бажає вам смачних котлет та приємного апетиту❤