Запечені м’ясні котлети з підливою смакують з любим гарніром

М'ясні котлети з підливою в духовці - це проста і смачна страва, яка не займе у вас багато часу і сил, але ви відразу «вб'єте двох зайців». У вас буде м'ясна страва та смачний соус для картоплі, каші або макаронів. Виходить він густим, з вершковим смаком, а котлети, просочені ним, стають м'якими і ніжними.

Такі  м’ясні котлети з підливою  мають низку переваг: м’ясо виходить соковитим і не шкідливим, під час приготування котлети не потрібно перевертати і стежити, щоб вони не пригорали, одразу можна приготувати велику порцію страви.

Інгредієнти:

Для фаршу:

  • Фарш м’ясний 400 гр
  • Яйця 1 шт.
  • сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • булочка 50 гр
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Паприка 0.5 чайн.л.
  • Пшеничне борошно 3 стол.л.

Для підливки:

  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Морква 1 шт.
  • Томатний соус 4 стол.л.
  • Сметана 2 стол.л.
  • Рослинна олія 2 стол.л.
  • Вода 250 мл
  • цукор 0.5 чайн.л.

Як готувати м’ясні котлети з підливою :

Підготуйте всі необхідні інгредієнти для приготування котлет із фаршу у духовці з підливою.


Булку розламайте на шматочки та залийте холодною водою, залиште на 10 хвилин. Заливати потрібно саме холодною водою, щоб була була м’якою, але залишила свою структуру. Від гарячої води вона заварюється і перетворюється на кашу. Замість булки можна взяти білий хліб, але обріжте усі скоринки.


Хліб не сильно віджати, і покладіть його у чашу блендера. Цибулю очистіть, сполосніть і поріжте, додайте до булки. Пробийте все до однорідної маси. Замість блендера можна все пропустити через м’ясорубку з дрібними ґратами. У миску покладіть фарш і розбийте туди яйце. Фарш найкраще домашній зі свинини та яловичини у рівних пропорціях. Також чудово підійде фарш зі свинини з куркою.

ЩЕ КОТЛЕТКИ: ❤ Котлети із хека з плавленим сиром


Додайте в миску з фаршем прокручену булку з цибулею. Все посоліть, поперчіть та додайте паприку. Якщо її немає чи не любите, просто не додавайте.Все добре перемішайте і відбийте до ущільнення та еластичності фаршу. Для цього підніміть фарш над мискою та кидайте його назад. Робіть так близько 10-15 разів.


У миску насипте борошно. Вона може бути будь-якого сорту, головне, щоб вона була без сміття і не зіпсована. Вологими руками розділіть фарш на однакові частини та сформуйте з них котлети. Покладіть у миску з борошном. Форму для запікання, у мене 20*15 сантиметрів, змастіть олією. Обвалюйте котлети з усіх боків у борошні і покладіть щільно у форму.


Поставте в гарячу духовку та запікайте котлети протягом 20 хвилин. Котлети повинні ущільнитися та стати пружними. Це потрібно, щоб після додавання підливи вони не розвалилися. Поки запікаються котлети, цибулю почистіть і поріжте дрібно. У сковороду налийте олію і покладіть цибулю.Моркву почистіть, вимийте та натріть на дрібній тертці. Додайте її до сковороди з цибулею. Поставте на середній вогонь та обсмажте протягом 2 хвилин.


Додайте  в сковороду томатний соус, влийте воду і перемішайте. Замість томатного соусу, можна взяти кетчуп у тій самій пропорції. Або томатну пасту, але у 2 рази менше. Додайте в сковороду сметану. Сметану беріть хорошої якості, щоб вона не згорнулася пластівцями згодом. Все посоліть, поперчіть і додайте трохи цукру, щоб збалансувати кислоту від томату. Перемішайте, доведіть до кипіння, але не кип’ятіть.


Вийміть котлети з духовки та залийте їх підготовленою підливою.


Поверніть форму в духовку та запікайте котлети в підливі протягом 15 хвилин.


Вийміть котлети з духовки та одразу подавайте. До цих котлет підходить абсолютно будь-який гарнір, за рахунок того, що подаються вони з підливкою.

ЩЕ СМАЧНЕНЬКЕ: ❤ М’ясні зрази з перепелиним яйцем у духовці


Вони дуже смачні та соковиті. Світ Рецептів бажає вам смачних котлет та приємного апетиту❤

Оцініть статтю
( 2 оцінки, середнє 5 з 5 )
Світ рецептів
Запечені м’ясні котлети з підливою смакують з любим гарніром
Пончики ви ще так не готували — навіть тіста руками торкатися не треба