М’ясо з картоплею, запечене в гарбузі, – страва, яка підкорить вас своєю оригінальністю. Інгредієнти – найзвичніші, незвичним є тільки “посуд” для запікання – це яскравий і ароматний гарбуз. А сама печеня в гарбузі вийшла дуже смачною. Скажімо, сам гарбуз не перебиває смак м’яса й овочів, скоріше навпаки – він сам увібрав у себе смак печені. Мої гості були приємно здивовані, всім сподобалося.
Країна Рецептів у Telegram
Інгредієнти:
- гарбуз 3.5-4 кг
- м’ясо 700 г
- картопля 3 шт.
- морква 1 шт.
- цибуля 2 шт.
- помідори 2 шт.
- перець болгарський 2 шт.
- вершкове масло 100 г
- сіль, перець та приправи за смаком
Як готується печеня в гарбузі :
З гарбуза вирізаємо шапочку та виймаємо м’якоть і зернята. В серединку гарбуза натираємо зубчик часнику та додаємо вершкове масло. Добре натираємо цієї сумішшю гарбуз зсередини. Солимо.
Картоплю нарізаємо шматочками та викладаємо в гарбуз. Солимо, перчимо, додаємо італійські трави та викладаємо невеликими шматочками вершкове масло.
ЩЕ РЕЦЕПТ: ❤ Дуже смачний гарбузовий пиріг з шинкою і сиром
Далі йде шар із м’яса. У мене свинина. Нарізаємо невеликими шматками та викладаємо в гарбуз, придавлюючи руками. Добре утрамбовуємо. Солимо, перчимо, додаємо приправи. Викладаємо шматочки вершкового масла.
Подрібнюємо півкільцями цибулю. Викладаємо на м’ясо. Солимо, перчимо, даємо приправи.
Червоний перець нарізаємо великими шматками і викладаємо на цибулю.
Нарізаємо морквину і помідори і теж викладаємо все у гарбуз. Солимо, перчимо і додаємо масло.
Закриваємо гарбуз його ж кришечкою і викладаємо на деко. Зафіксуйте кришечку зубочистками. Відправляємо у розігріту до 180 духовку на 2,5-3 години.
При бажанні можна гарбуз загорнути у фольгу або в процесі готування Ви побачите, що гарбуз буде підгорати, просто накрийте його зверху фольгою. Виймаємо з духовки і видаляємо зубочистки.
Подаємо до столу, розрізавши гарбуз по колу, наче квітку.
ЩЕ РЕЦЕПТ: ❤ Молдавські вертути з гарбузом – чудова домашня випічка для родини
Обов’язково приготуйте цю українську страву! Смачного вам гарбузика! ❤💙💛