Незвична печеня в гарбузі 🎃 запечена в духовці. Шикарна страва для святкового столу

Сьогодні готуємо м’ясо у незвичному горщик. Запечена печеня в гарбузі у духовці - знайомий смак страви, але незвичний спосіб приготування та оригінальна подача! Апетитний вигляд і аромат запеченого гарбуза з начинкою зроблять цю страву кандидатом в улюбленці, якою можна смакувати восени та взимку).Спробуйте, це дуже смачно!

М’ясо з картоплею, запечене в гарбузі, – страва, яка підкорить вас своєю оригінальністю. Інгредієнти – найзвичніші, незвичним є тільки “посуд” для запікання – це яскравий і ароматний гарбуз. А сама печеня в гарбузі вийшла дуже смачною. Скажімо, сам гарбуз не перебиває смак м’яса й овочів, скоріше навпаки – він сам увібрав у себе смак печені. Мої гості були приємно здивовані, всім сподобалося.

Країна Рецептів🍝  у Telegram 

Інгредієнти:

  • гарбуз 3.5-4 кг
  • м’ясо 700 г
  • картопля 3 шт.
  • морква 1 шт.
  • цибуля 2 шт.
  • помідори 2 шт.
  • перець болгарський 2 шт.
  • вершкове масло 100 г
  • сіль, перець та приправи за смаком

Як готується печеня в гарбузі :

З гарбуза вирізаємо шапочку та виймаємо м’якоть і зернята. В серединку гарбуза натираємо зубчик часнику та додаємо вершкове масло. Добре натираємо цієї сумішшю гарбуз зсередини. Солимо.

Картоплю нарізаємо шматочками та викладаємо в гарбуз. Солимо, перчимо, додаємо італійські трави та викладаємо невеликими шматочками вершкове масло.

ЩЕ РЕЦЕПТ: ❤ Дуже смачний гарбузовий пиріг з шинкою і сиром

Далі йде шар із м’яса. У мене свинина. Нарізаємо невеликими шматками та викладаємо в гарбуз, придавлюючи руками. Добре утрамбовуємо. Солимо, перчимо, додаємо приправи. Викладаємо шматочки вершкового масла.

Подрібнюємо півкільцями цибулю. Викладаємо на м’ясо. Солимо, перчимо, даємо приправи.

Червоний перець нарізаємо великими шматками і викладаємо на цибулю.

Нарізаємо морквину і помідори і теж викладаємо все у гарбуз. Солимо, перчимо і додаємо масло.

Закриваємо гарбуз його ж кришечкою і викладаємо на деко. Зафіксуйте кришечку зубочистками. Відправляємо у розігріту до 180 духовку на 2,5-3 години.

При бажанні можна гарбуз загорнути у фольгу або в процесі готування Ви побачите, що гарбуз буде підгорати, просто накрийте його зверху фольгою. Виймаємо з духовки і видаляємо зубочистки.

Подаємо до столу, розрізавши гарбуз по колу, наче квітку.

ЩЕ РЕЦЕПТ: ❤ Молдавські вертути з гарбузом – чудова домашня випічка для родини

Обов’язково приготуйте цю українську страву! Смачного вам гарбузика! ❤💙💛

Оцініть статтю
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Світ рецептів
Незвична печеня в гарбузі 🎃 запечена в духовці. Шикарна страва для святкового столу
Чебуреки з м’ясом на заварному тісті. Смачні, хрусткі зовні та соковиті всередині