Рум’яні та пишні смажені пиріжки з картоплею – найвдаліший рецепт

Дуже смачні смажені пиріжки з картоплею із повітряного та ніжного дріжджового тіста. Смачні, навіть холодні! Поки пиріжки гарячі, у них апетитна хрустка скоринка, а коли охолонуть – м'яке, повітряне та не гумове тісто. А всередині - апетитна начинка із картопляного пюре з вершковим маслом. Раджу приготувати та переконатися!

Сьогодні я приготую швидкі  смажені пиріжки з картоплею. За цим рецептом вони готуються з дуже простого дріжджового тіста на воді та молоці і виходять такі м’які, пишні та повітряні, що встояти просто неможливо. Готуються пиріжки дуже просто, а від їхнього смаку ви залишитеся в захваті. На цьому тісті можна смажити пиріжки, біляші, випікати в духовці, робити будь-яку начинку – солону чи солодку. Дуже смачні виходять пиріжки, спробуйте!

Країна Рецептів🍝  у Telegram

Інгредієнти:

Вихід: 17-20 штук

Тісто для пиріжків:

  • Борошно – 750 гр
  • Дріжджі сухі – 2 ч.л.
  • Вода – 250 мл
  • Молоко – 250 мл
  • Сіль – 1,5 ч.л.
  • Цукор – 1 ст.л.
  • Яйце – 2 шт
  • Олія рослинна (для смаження) – 1 літр

Начинка для пиріжків:

  • Картопля – 1,2 кг
  • Молоко – 50 мл
  • Масло вершкове – 100 гр
  • Сіль, перець чорний мелений – за смаком

Як приготувати смажені пиріжки з картоплею:

Для начинки на пиріжки картоплю почистити і відварити, процідити. Влити гаряче молоко, закинути вершкове масло. Посолити, поперчити за смаком, збити в пюре, остудити. Для тіста у велику чашку всипати борошно, дріжджі, цукор, сіль – перемішати. Влити тепле молоко, воду, розбити 2 яйця, замісити тісто.

Місити поки тісто не стане відлипати від рук. Щоб воно не прилипало, змастіть руки рослинною олією. Тісто має вийти м’яким і трохи липким (не забивайте його борошном, інакше вироби будуть жорсткими).

ЩЕ ПИРІЖКИ: ❤ Закручені пончики по-корейські Kkwabaegi з цукром та корицею

Накрити кришкою чашку і прибрати в тепле місце, для підйому вдвічі, на 40-60 хвилин. Готове тісто розділити на 20 частин, скачати в кульки, накрити серветочкою або рушником, щоб не завітрювалися.

Змастіть руки і стіл олією, так буде зручніше працювати і не буде липнути. Один колобок пальцями розім’яти в коржик, покласти начинку. Сформувати пиріжки: спочатку заліпити як вареник і перевернути швом донизу.

Смажити пиріжки на сковорідці в добре розігрітій рослинній олії, на не великому вогні. Якщо обсмажувати на сильному вогні – скоринка швидко підгорить, а всередині можуть залишитися сирими.

Готові пиріжечки викласти на паперову серветку, щоб у неї вбралася зайва олія.

ЩЕ РЕЦЕПТ: ❤ М’які та ніжні смажені пиріжки з куркою, сиром та грибами

З якою начинкою найбільше любите пиріжки ви?)🤗

Розбирайте рецепт по закладках ) 😍😋💙💛❤

Оцініть статтю
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Світ рецептів
Рум’яні та пишні смажені пиріжки з картоплею – найвдаліший рецепт
Запечена свинина-гармошка з сиром та ананасом