Як я готую найсоковитіші котлети: нічого не потрібно смажити і ніяких жирних бризок на плиті

Хто не любить смачні котлетки із різноманітним гарніром? Мої домашні та друзі часто просять приготувати цю страву. А все тому, що в мене виходять найніжніші та найсоковитіші котлети. Як тільки їх приготую, одразу як на замовлення злітаються всі!

Сьогодні пропоную ще один цікавий варіант страви с фаршу. Покажу вам як я готую свої найсоковитіші котлети . При цьому вам не доведеться стояти біля плити, контролюючи процес смаження, і не буде ніяких жирних бризок олії на плиті.

Інгредієнти :

  • Будь-м’ясний фарш – 800 г-1 кг
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Помідори – 2-3 шт.
  • Сир твердий – 150 г
  • Сметана – 2 ст. л.
  • зелень
  • Сіль, чорний мелений перець за смаком

Як приготувати найсоковитіші котлети:

Для приготування таких котлет можна використовувати абсолютно будь-який фарш на свій розсуд – у мене змішаний (свинина, яловичина). Додаємо у фарш пропущену через м’ясорубку цибулю або просто дрібно нарізану. Солимо, перчимо до смаку.

Перемішуємо, і гарненько відбиваємо, щоб фарш став більш пластичним. Сир натираємо на дрібній тертці, і невелику його кількість прибираємо в сторону – знадобиться в самому кінці. У миску з сиром кладемо сметану, дрібно нарізану зелень, трохи солі і перцю, і перемішуємо.

З фаршу формуємо невеличкі колобочки, вагою 80-100 грамів. Тепер беремо сформований колобочок фаршу, робимо в середині поглиблення, і закладаємо всередину десь чайну ложку сирної начинки, защипуємо краї і знову формуємо колобок.

Підготовлені котлети викладаємо в відповідну форму для запікання або просто на деко. Далі нарізаємо кружечками помідори, і викладаємо зверху на котлети по одному кружечку. Відправляємо запікатися в духовку, розігріту до 180 градусів, десь на 30 хвилин.

Через півгодини виймаємо форму з котлетами з духовки, і посипаємо зверху сиром, що залишився. І ще на 10 хвилин в духовку.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Ледачі відбивні з фаршу : смачно та швидко

І ось такі соковиті і смачні котлети виходять! Готуйте, пробуйте, Смачного!

Оцініть статтю
( 2 оцінки, середнє 5 з 5 )
Світ рецептів
Як я готую найсоковитіші котлети: нічого не потрібно смажити і ніяких жирних бризок на плиті
Еклери Фрамбуаз з начинкою із заварного крему, малинового конфі та свіжої малини