Варення з терну на зиму : желейний густий сироп та прозорі ягоди

Початок осені говорить про те, що заготовки на зиму добігають кінця. Варення з терну в числі тих, що заготовлюються одним з останніх. Плоди терну не можна назвати популярними у наших господинь, тому, щоб приготувати по-справжньому смачний десерт, необхідно знати деякі тонкощі. Головне завдання - перетворити природну терпкість ягід, що вважається недоліком, на пікантну особливість.

Ягоди належать до виду роду сливових, недарма в народі їх частенько називають “слива колюча”. Якщо варити варення з терну із кісточками, то під час варіння ягідки не розварюються, залишаючись ціленькими, просоченими сиропом. А сам сироп виходить густим, насиченим і ароматним. Найпростіший спосіб варіння, без особливого клопоту і зайвих рухів тіла. Зазвичай терен я збираю тоді, коли вдарив перший заморозок, тоді терпкість у ягід зникає зовсім.

Країна Рецептів🍝  у Telegram

Інгредієнти:

  • Терн – 1 кг.
  • Цукровий пісок – 1 кг.
  • Вода – 200 мл.

Як приготувати варення з терну:

Обполосніть ягідки, видаліть плодоніжки, пом’яті та зіпсовані. Розсипте на паперовому рушнику в один шар, дайте просохнути.

Наколіть кожен плід виделкою в кількох місцях, щоб під час варіння плоди не полопалися, і замість цілих ягід у вас не вийшло желе.

ЩЕ ВАРЕННЯ: ❤ Королівське варення із полуниці: виходить густий сироп та мармеладні ягоди

Засипте у ємність необхідну кількість цукру, залийте воду. Доведіть до закипання, не забуваючи часто помішувати сироп.

Залийте киплячий сироп у ягоди. Відставте на 5-6 годин, щоб поки остигає сироп, плоди ввібрали його.

Поставте варитися. На повному вогні доведіть до кипіння.

Видаліть усю пінку, вимкніть, залиште ще на 5-10 годин застигати і просочуватися.

Знову поставте на плиту, дайте закипіти. Зніміть піну і дайте повністю охолонути.

Зробіть третє варіння, але в цьому разі поваріть десерт після закипання п’ять хвилин. Знову позбудьтеся пінки, охолодіть варення.

Потім розподіліть по банках.

Закатайте і віднесіть на постійне місце зберігання.

Ну а те що не помістилось у баночки , можна скуштувати. Ягідки гарні, ціленькі та прозорі. Сік застиг і став мов желе. Дуже смачне варення вийшло.

ЩЕ ВАРЕННЯ: ❤ Джем “Даринка” з аґрусу та червоної смородини

Жаль ,що більше немає терносливи, я б ще зварила. То ж наступного року я його зварю обов’язково. І вам раджу. Смачного варенячка та гарного дня вам всім 💙💛

Оцініть статтю
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Світ рецептів
Варення з терну на зиму : желейний густий сироп та прозорі ягоди
Фарширована молода капуста! Тепер готую тільки так: смачно, просто та ефектно