Ягоди належать до виду роду сливових, недарма в народі їх частенько називають “слива колюча”. Якщо варити варення з терну із кісточками, то під час варіння ягідки не розварюються, залишаючись ціленькими, просоченими сиропом. А сам сироп виходить густим, насиченим і ароматним. Найпростіший спосіб варіння, без особливого клопоту і зайвих рухів тіла. Зазвичай терен я збираю тоді, коли вдарив перший заморозок, тоді терпкість у ягід зникає зовсім.
Країна Рецептів
у Telegram
Інгредієнти:
- Терн – 1 кг.
- Цукровий пісок – 1 кг.
- Вода – 200 мл.
Як приготувати варення з терну:
Обполосніть ягідки, видаліть плодоніжки, пом’яті та зіпсовані. Розсипте на паперовому рушнику в один шар, дайте просохнути.
Наколіть кожен плід виделкою в кількох місцях, щоб під час варіння плоди не полопалися, і замість цілих ягід у вас не вийшло желе.
ЩЕ ВАРЕННЯ: ❤ Королівське варення із полуниці: виходить густий сироп та мармеладні ягоди
Засипте у ємність необхідну кількість цукру, залийте воду. Доведіть до закипання, не забуваючи часто помішувати сироп.
Залийте киплячий сироп у ягоди. Відставте на 5-6 годин, щоб поки остигає сироп, плоди ввібрали його.
Поставте варитися. На повному вогні доведіть до кипіння.
Видаліть усю пінку, вимкніть, залиште ще на 5-10 годин застигати і просочуватися.
Знову поставте на плиту, дайте закипіти. Зніміть піну і дайте повністю охолонути.
Зробіть третє варіння, але в цьому разі поваріть десерт після закипання п’ять хвилин. Знову позбудьтеся пінки, охолодіть варення.
Потім розподіліть по банках.
Закатайте і віднесіть на постійне місце зберігання.
Ну а те що не помістилось у баночки , можна скуштувати. Ягідки гарні, ціленькі та прозорі. Сік застиг і став мов желе. Дуже смачне варення вийшло.
ЩЕ ВАРЕННЯ: ❤ Джем “Даринка” з аґрусу та червоної смородини
Жаль ,що більше немає терносливи, я б ще зварила. То ж наступного року я його зварю обов’язково. І вам раджу. Смачного варенячка та гарного дня вам всім 💙💛