Щоб приготувати такий шоколадний пляцок з вершковим кремом, бісквіт випікаємо традиційним способом. Його можна просочити міцним і солодким кавовим сиропом або додати трохи кавового лікеру. Ще я додала трохи смородинового варення, щоб випічка була більш виразною на смак. Крем з какао і вершками не надто солодкий, але ідеально підходить до всього торта. Обов’язково спробуйте.
Підпишись на Країна Рецептів в Telegram
Інгредієнти:
- 5 яєць, великих
- 3/4 склянки цукру
- 3/4 склянки борошна
- 2 столові ложки какао
- 1 чайна ложка картопляного борошна
- дрібка солі
Для сиропу:
- 1/2 склянки міцної кави
- 3 чайні ложки цукру
Крем:
- 700 мл вершків 30%
- 4-5 столових ложок цукрової пудри
- 1 столова ложка какао
- 3 чайні ложки желатину
- 1/3 склянки гарячої води
Шоколадна глазур:
- 100 г темного шоколаду
- 50 г вершкового масла
- 50 мл молока
Додатково:
- 1/2 банки смородинового варення або джему
- 1 банка вареного згущеного молока, приблизно 400 г типу Іриска
- 2 упаковки солоних крекерів
1 стакан ємністю 250 мл
Як приготувати шоколадний пляцок з вершковим кремом:
Форму з розміром 25×35 см або подібне застелити папером для випічки. Всі інгредієнти для бісквіта повинні бути кімнатної температури.
ЩЕ СМАЧНЕНЬКЕ: ❤ Пляцок “Гуцулка” – дуже смачний та ситний рецепт випічки до чаю
Борошно просіяти разом з какао. Відокремте білки від жовтків і збийте з дрібкою солі до пишної і крутої піни. В кінці перемішування по одній столовій ложці додаємо цукор. Зменшіть швидкість міксера і додайте жовтки по одному. Кількома невеликими порціями додайте сухі інгредієнти і дуже акуратно перемішайте.
Тісто викласти у форму і випікати при 175 С приблизно 30-35 хвилин. Виймаємо, даємо охолонути і розрізаємо на дві частини. Один викласти на дно форми, злегка просочити сиропом і змастити варенням.
Желатин розвести в гарячій воді і залишити остигати. Збити вершки до міцної консистенції. Потім додайте просіяну цукрову пудру і повільно влийте желатин. Крем ділимо на дві частини. В одну додайте просіяне какао і викладіть на бісквіт.
Розкласти солоні крекери і змастити вареним згущеним молоком, потім накрити другим шаром крекерів. Викладаємо світлий крем і покриваємо бісквітним шоколадним коржем, який знов злегка просочуємо сиропом.
ЩЕ ТОРТИК: ❤ Дуже смачний пляцок “Маркіза” на горіховому безе з шоколадним та заварним кремом із пудингу
Пляцок поставте в холодильник на кілька годин або на ніч. Тепер готуємо глазур. У каструлі розтопіть масло разом з молоком. Додайте шматочки шоколаду і перемішуйте, поки вони не розтануть.
Рівномірно залити пляцок і залишити приблизно на 15 хвилин. до застигання. Ось такий гарний та дуже смачний у вас вийде цей пляцок, якщо ви захочете його приготувати. А ви захочете, я впевнена, бо він дуже красивий та смачний!
Гарних вам вихідних та дочекатися нашої Перемоги!