Шоколадний пляцок з вершковим кремом, крекером та смородиновим джемом

Пропоную приготувати дуже ніжний, ароматний, смачний шоколадний пляцок з вершковим кремом, крекером та джемом. Солоний крекер і згущене молоко – це поєднання солодкого та солоного, яке, всупереч зовнішньому вигляду, має сенсаційний смак, особливо в поєднанні з шоколадним бісквітом. Він настільки ніжний, що тане в роті. Такий пляцок стане прикрасою будь-якого святкового столу. Рекомендую❤

Щоб приготувати такий шоколадний пляцок з вершковим кремом, бісквіт випікаємо традиційним способом. Його можна просочити міцним і солодким кавовим сиропом або додати трохи кавового лікеру. Ще я додала трохи смородинового варення, щоб випічка була більш виразною на смак. Крем з какао і вершками не надто солодкий, але ідеально підходить до всього торта. Обов’язково спробуйте.

Підпишись на Країна Рецептів🍝  в Telegram

Інгредієнти:

  • 5 яєць, великих
  • 3/4 склянки цукру
  • 3/4 склянки борошна
  • 2 столові ложки какао
  • 1 чайна ложка картопляного борошна
  • дрібка солі

Для сиропу:

  • 1/2 склянки міцної кави
  • 3 чайні ложки цукру

Крем:

  • 700 мл  вершків 30%
  • 4-5 столових ложок цукрової пудри
  • 1 столова ложка какао
  • 3 чайні ложки желатину
  • 1/3 склянки гарячої води

Шоколадна глазур:

  • 100 г темного шоколаду
  • 50 г вершкового масла
  • 50 мл молока

Додатково:

  • 1/2 банки смородинового варення або джему
  • 1 банка вареного згущеного молока, приблизно 400 г типу Іриска
  • 2 упаковки солоних крекерів

1 стакан ємністю 250 мл

Як приготувати шоколадний пляцок з вершковим кремом:

Форму з розміром 25×35 см або подібне застелити папером для випічки. Всі інгредієнти для бісквіта повинні бути кімнатної температури.

ЩЕ СМАЧНЕНЬКЕ: ❤ Пляцок “Гуцулка” – дуже смачний та ситний рецепт випічки до чаю

Борошно просіяти разом з какао. Відокремте білки від жовтків і збийте з дрібкою солі до пишної і крутої піни. В кінці перемішування по одній столовій ложці додаємо цукор. Зменшіть швидкість міксера і додайте жовтки по одному. Кількома невеликими порціями додайте сухі інгредієнти і дуже акуратно перемішайте.

Тісто викласти у форму і випікати при 175 С приблизно 30-35 хвилин. Виймаємо, даємо охолонути і розрізаємо на дві частини. Один викласти на дно форми, злегка просочити сиропом і змастити варенням.

Желатин розвести в гарячій воді і залишити остигати. Збити вершки до міцної консистенції. Потім додайте просіяну цукрову пудру і повільно влийте желатин. Крем ділимо на дві частини. В одну додайте просіяне какао і викладіть на бісквіт.

Розкласти солоні крекери і змастити вареним згущеним молоком, потім накрити другим шаром крекерів. Викладаємо світлий крем і покриваємо бісквітним шоколадним коржем, який знов злегка просочуємо сиропом.

ЩЕ ТОРТИК: ❤ Дуже смачний пляцок “Маркіза” на горіховому безе з шоколадним та заварним кремом із пудингу

Пляцок поставте в холодильник на кілька годин або на ніч. Тепер готуємо глазур. У каструлі розтопіть масло разом з молоком. Додайте шматочки шоколаду і перемішуйте, поки вони не розтануть.

Рівномірно залити пляцок і залишити приблизно на 15 хвилин. до застигання. Ось такий гарний та дуже смачний у вас вийде цей пляцок, якщо ви захочете його приготувати. А ви захочете, я впевнена, бо він дуже красивий та смачний!

Гарних вам вихідних та дочекатися нашої Перемоги!

Оцініть статтю
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Світ рецептів
Шоколадний пляцок з вершковим кремом, крекером та смородиновим джемом
Казково смачні еклери які виходять завжди у всіх