Смачно – не означає складно! Готую хачапурі за 10 хвилин на кефірі без дріжджів

Не знаю як ви, а я обожнюю хачапурі. І в мене є чудовий рецепт, як їх приготувати найшвидше та найпростіше. Не потрібно буде чекати, поки підніметься тісто. Не знадобляться специфічні інгредієнти для начинки. Тісто на кефірі без дріжджів виходить шикарним. Смачно - не означає складно!

Швидке тісто – ось головна запорука вдалих та смачних коржів. Воно готується за дві секунди! Не потрібно чекати, поки підійдуть дріжджі, адже їх немає в рецепті. І хоча це не автентичні хачапурі, але вони дуже смачнющі. Особливо коли їх їсти зразу після приготування. Все дуже просто і водночас смачно!

Країна Рецептів🍝  у Telegram

Інгредієнти:

  • Кефір – 300 мл;
  • Сіль – 1 ч. л.;
  • Цукор – 1 ч. л.;
  • Яйце – 1 шт;
  • Рослинна олія – 3 ст. л.;
  • Борошно – 450 г;
  • Розпушувач – 10 г.

Начинка:

  • Твердий сир – 350 г;
  • Яйце – 1 шт;
  • Сіль за смаком;

Як приготувати  хачапурі на сковороді:

У кефір додайте сіль, цукор, яйце і рослинну олію. Перемішайте до однорідності. Всипте просіяне борошно з розпушувачем. Замісіть м’яке тісто. Накрийте і залиште відпочити буквально 10 хвилин.

Готуємо просту начинку. Тут теж немає нічого складного! Побільше сиру – ось головна особливість. Можна додати жирний сир. Натріть будь-який твердий сир на крупній тертці. Додайте 1 яйце.

ЩЕ РЕЦЕПТ: ❤ Грузинські кукурудзяні коржики з сиром сулугуні

Якщо сир недостатньо солоний, то присоліть його. Також у начинку, за бажанням, можна додати жирний сир. Перемішайте сире яйце та сир.

Розділіть на 4 частини. Кожну зберіть у кулю. Тісто розділіть на 4 частини. Розкачайте, покладіть по центру кульку з начинки. Зберіть тісто зверху, подібно до хінкалі. Потім переверніть швом донизу.

Розкачайте в досить тонкий пласт. Хачапурі готове!


Обсмажуйте на сухій пательні, під кришкою, на середньому вогні, з обох боків до рум’яної скоринки. Після приготування перекладіть на тарілку і змастіть шматочком вершкового масла.

Із зазначеної кількості інгредієнтів виходить 4 ситних і повноцінних хачапурі! Тісто м’яке, дуже смачне. Начинка, хоч і проста, але доступна й апетитна!

ЩЕ РЕЦЕПТ: ❤ Красиві та апетитні сирні булочки-коржики. Готова їсти їх щодня, і піци не треба

Готуйте хачапурі за простим рецептом без зайвих премудростей. У них лише один недолік – занадто швидко відлітають зі столу!

Оцініть статтю
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Світ рецептів
Смачно – не означає складно! Готую хачапурі за 10 хвилин на кефірі без дріжджів
Як я готую пишний омлет, який не осідає після охолодження