Ніжне соковите куряче філе під шубою з рум’яною сирною скоринкою в духовці

Найсмачніше апетитне, дуже просте в приготуванні! Куряче філе під шубою в духовці матиме дуже ошатний вигляд на будь-якому столі. М'ясо виходить соковитим, ніжним і з рум'яною сирною скоринкою. Воно добре поєднується з будь-якими салатами зі свіжих овочів, а також соусами на основі томатів або вершків. Думаю, результат сподобається всім без винятку, адже це шалено смачно!

Куряче філе під шубою, це смачна і ситна страва. Якщо ви хочете урізноманітнити своє меню, то це чудовий варіант. Крім курки ми будемо використовувати цибулю, гриби, картоплю, сметану та сир. Готується просто: замариновані курячі биточки накриваються соковитою подушкою з картоплі і грибів. Як і в класичному рецепті м’яса по-французьки, верхівку кожного шматочка м’яса потрібно щедро присипати тертим сиром. Курочка виходить соковитою та ніжною!

 Країна Рецептів🍝  у Telegram

Інгредієнти:

  • Куряче філе 500 гр
  • Печериці 400 гр
  • Картопля 450 гр
  • Цибуля 1 шт
  • Твердий сир 100 гр
  • Вершки жирні 150 мл
  • Сметана 50 гр
  • Часник 3 зубчики
  • Пшеничне борошно 1 ч.л.
  • Петрушка 10 гр
  • Рослинна олія 50 мл
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Суміш трав (сушені) за смаком
  • Сіль за смаком

Як запекти куряче філе під шубою:

Підготуйте для цього все необхідне. Картоплю добре промийте від забруднень і відваріть у киплячій воді, не очищаючи. Коли картопля стане м’якою, воду злийте і залиште її остигати. Можна взяти будь-яке куряче філе, а також філе індички. Кожне куряче філе розріжте уздовж на дві частини. Усі шматочки філе трохи відбийте за допомогою кухонного молоточка.

Для приготування маринаду дрібно наріжте петрушку. Часник очистіть і подрібніть. Додайте його до петрушки. Влийте рослинну олію. За смаком підсипте сушені трави, сіль і мелений чорний перець. Усе перемішайте. Відбите куряче філе змастіть з усіх боків отриманим маринадом і залиште полежати.

Цибулю очистіть від лушпиння та промийте в холодній воді. Потім цибулю дрібно наріжте. На гарячу пательню налийте трохи рослинної олії та обсмажте нарізану цибулю 2-3 хвилини, до прозорості. Печериці промийте від забруднень і дрібно наріжте. Викладіть печериці в сковороду до цибулі та обсмажуйте все разом 5-7 хвилин.   Гриби трохи підсоліть. Влийте до них вершки. Додайте сушені трави та борошно. Перемішайте і прогрійте все разом ще кілька хвилин. Соус трохи загусне.

Для запікання беріть будь-яку жароміцну форму. У мене керамічна. Викладіть у форму куряче філе.

ЩЕ РЕЦЕПТ: ❤ Фарширована гомілка індички з куркою – оригінально, святково та дуже смачно

На шматочки курячого філе розкладіть грибну начинку.

Відварену картоплю в мундирі очистіть від шкірки. Натріть картоплю на тертці та розкладіть на кожен шматочок поверх грибів. Змастіть трохи сметаною. За бажанням сметану можна замінити майонезом.

Зверху грудки рясно посипте сиром, натертим на тертці.

Поставте форму в духовку, попередньо розігріту до 180 градусів, на 35-45 хвилин.

Під час запікання орієнтуйтеся за своєю духовкою.

Готова страва стане золотистого кольору. Сир повністю розплавиться і трохи підрум’яниться.

ЩЕ РЕЦЕПТ: ❤ Куряче філе з яблуками та сиром, запечене в духовці.

Вийміть форму з духовки, трохи остудіть і подавайте до столу! Приємного апетиту💙💛

Оцініть статтю
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Світ рецептів
Ніжне соковите куряче філе під шубою з рум’яною сирною скоринкою в духовці
Меренговий рулет із арахісового борошна