Фарширована молода капуста! Тепер готую тільки так: смачно, просто та ефектно

У магазинах вже почали з’являтись свіжі овочі! Тепер знов на обід у нас буде фарширована молода капуста, запечена в духовці під сиром. Це неймовірна смакота, скажу я вам. Страва оригінальна, проста, а головне дуже смачна. Спробуйте та переконайтеся самі!

Продукти самі звичайні, метушні зовсім не багато, а на смак фарширована молода капуста виходить просто чудово, та й подача оригінальна. Хіба це не привід покликати друзів, та скоштувати смачну вечерю?

Інгредієнти:

  • сіль та спеції – за смаком;
  • молода капуста – 1 шт.;
  • м’ясний фарш – 400 г;
  • соняшникова олія;
  • цибуля ріпчаста – 1 шт.;
  • морква – 1 шт.;
  • сир твердий – 40 г

Як готується фарширована молода капуста :

Для початку молоду капусту потрібно трохи відварити, щоби надалі не переживати за її готовність. Підсолюємо воду і відправляємо капусту варитись приблизно протягом 20 хвилин.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Фарширована цибуля – тепер будете готувати завжди

У цей час підготуємо начинку. Цибулю нарізаємо невеликими кубиками, моркву натираємо на великій тертці і відправляємо обсмажуватися на сковороді до золотистого кольору.

До фаршу додаємо бажані спеції, сіль та перець за смаком, а також пересмажену моркву та цибулю. Добре все перемішуємо.

Капусті, що зварилася, даємо трохи охолонути, а потім нарізаємо качан на сегменти, не доходячи приблизно по 1 см до низу. Отриману «книжку» начиняємо фаршем.

Злегка обтискаємо капусту з начинкою, щоб вона вийшла компактнішою і «зібраною». Відправляємо фаршировану капусту в розігріту до 180 градусів духовку приблизно на 40 хвилин.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Запіканка з картоплею, брюссельською капустою та куркою

Потім виймаємо її з духовки та посипаємо тертим сиром, повертаємо страву в духовку ще приблизно на 5 хвилин, щоб сир трохи розплавився.

Тепер готово, можна подавати до столу! Смачної вам капустки!

Оцініть статтю
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Світ рецептів
Фарширована молода капуста! Тепер готую тільки так: смачно, просто та ефектно
Як приготувати оригінальне пісочне печиво “Грибочки шампіньйони”