Апетитна рисова запіканка з куркою – це також повноцінна страва для тих, хто дотримується дієти . Сама запіканка виходить надзвичайно смачною, ніжною та ситною. Ця чудова страва з великим задоволенням їстиме всі без винятку. Подати запіканку можна у теплому вигляді . Рецепт я взяла на одному із кулінарних сайтів, вирішила спробувати приготувати та не розчарувалася. У цій запіканці ідеально поєднуються рис і шматочки курячого філе з’єднані із сумішшю води та сметани. В результаті виходить дуже смачна, соковита та ситна страва. До такої запіканки можна подати нарізку зі свіжих овочів чи соління.
Підпишись на Країна Рецептів в Telegram
Інгредієнти :
- куряче філе – 300 г;
- сир твердий – 100 г;
- рис – 150 г;
- сіль – 0,5 ч. л.;
- сметана – 250 г;
- вода – 120 мл.
Як готується рисова запіканка з куркою:
Відварюємо рис до появи липкості. Куряче філе тим часом можна нарізати на шматочки невеликого розміру. З’єднуємо відварений рис та м’ясо, перекладаємо суміш у форму для випічки.
В окремій мисці змішуємо сметану з водою, солимо і змішуємо.
ЩЕ РЕЦЕПТИК: ❤ Пастуший пиріг (shepherds pie) – смачна запіканка з картоплі та фаршу
Рідкий соус виливаємо в суміш рису та м’яса, розподіленого по формі.
Накриваємо форму фольгою, випікаємо при 200 градусах у духовці 20 хвилин.
Поки страва готується, сир подрібнюємо на середніх різцях тертки.
Після випікання рису з м’ясом формуємо на поверхні страви сирну шапочку.
Повертаємо страву на 10 хвилин назад у духовку, щоб розплавився сир.
ЩЕ СМАЧНЕНЬКЕ: ❤ Картопля «Романофф» – чудова страва з тертим сиром та сметаною
До сметанного соусу можна додати улюблені приправи. Добре поєднується з рисом та куркою паприка та чорний мелений перець.
Смачної вам запіканки та приємної вечері в колі рідних та близьких ❤