Галицькі пісні вареники з картоплею та грибами на Святвечір

Сьогодні у мене для вас пісні вареники з картоплею та грибами. Вони просто бомба і точно закохаєтесь у цей простий рецепт! Формувати вареники я буду із заварного тіста , з ним дуже просто і приємно працювати. Таке тісто не рветься і не розварюється, добре тримає начинку і саме по собі виходить смачним. Це ще одна ідеальна страва на Святвечір в колі родини.

Пісні вареники з картоплею та грибами виходять смачними та ситними. Готуються вони не зовсім швидко, але їх завжди можна приготувати багато і заморозити про запас. Картопляне пюре для вареників не обов’язково має бути тільки що звареним, цілком підійде пюре, яке залишилося від вечері або обіду.

Країна Рецептів🍝  у Telegram

Інгредієнти:

Тісто:

  • 500 гр. борошно
  • 300 мл. гаряча вода
  • 1 ч. л. сіль
  • 2 ст. л. рослинна олія

Начинка:

  • 500 гр. картоплі
  • 250-300 гр. грибів
  • 300 гр. цибулі
  • рослинна олія
  • сіль, перець

Як готувати пісні вареники з картоплею та грибами :

Нарізаю дрібно гриби, тушу на сухій сковорідці на середньому вогні. Уся рідина з грибів має випаруватись, періодично перемішую. Коли вся вода випарується, добавляю декілька ложок рослинної олії, гриби мають трішки підрум’янитись і тоді забираю їх з вогню.

Цибульку нарізаю дрібними кубиками і обжарюю окремо на рослинній олії до рум’яності. Ділю цибулю навпіл, одну частину використовую для начинки, а другу – для подачу з варениками.

ЩЕ РЕЦЕПТ: ❤ Картопляні кнедлики – смачні, як вареники, але мороки набагато менше

Варю картоплю у підсоленій воді, перетворюю у пюре. Додаю обжарені гриби і одну частину піджареної цибульки. Усе добре перемішую, додаю сіль та перець. Начинка готова.

В окремій посудині до гарячої води додаю сіль та олію перемішую. Вливаю до борошна, перемішую спочатку ложкою усю масу. Тоді замішую руками м’яке і еластичне тісто.

Тісто не повинно прилипати до рук, залишаю його під рушничком на 30 хвилин. Тоді ділю тісто на 4 рівні частини.

Розкатую пласти на борошні товщиною 3 міліметри та нарізаю кружечки склянкою діаметром 9 сантиметрів, можна і менший розмір. Накладаю приготовлену начинку та ліплю вареники, щільно защіпаю краї тіста.

Доводжу до кип’ятіння солену воду і викладаю по одному вареники. Перемішую. Коли вареники спливуть на верх варю їх ще 3 хвилини.

Викладаю вареники на тарілку, поливаю піджаркою з цибульки і подаю до святкового столу!

ЩЕ ВАРЕНИКИ: ❤ Вареники з абрикосами на заварному тісті

Ось такі смачні та гарні будуть ваші пісні вареники з картоплею та грибами. Смачного вам ,любі мої читачі ❤

Оцініть статтю
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Світ рецептів
Галицькі пісні вареники з картоплею та грибами на Святвечір
Салат “Берізка” з куркою та печерицями