У кожного тортика є своя родзинка, і торт “Черепаха” не виняток, по-перше це його цікавий вигляд, який особливо оцінять діти. По-друге, що немало важливо те, що в ньому багато крему . А ще вдале поєднання тонкого бісквіту зі сметанним кремом і шоколадною глазур’ю. Прекрасний десерт для вечірнього чаювання в кругу родини або дитячого свята.
Країна Рецептів у Telegram
Інгредієнти:
Бісквіти:
- Яйця – 4 шт
- Цукровий пісок – 100 гр
- Розпушувач – 1,5 ч.л.
- Борошно – 170 гр
- Ванільний цукор – 1 ч.л.
Крем сметанний:
- Сметана 25% – 650-700 гр
- Цукор або цукрова пудра – 150 гр (+/-)
- Ваніль – 2 ч.л.
Шоколадна домашня глазур:
- Сметана – 6 ст.л.
- Цукор – 4 ст.л.
- Какао-порошок – 4 ч.л.
- Вершкове масло – 4 ч.л.
Як приготувати торт “Черепаха” :
Духовку вмикаємо розігріватися до 180 градусів. У миску розбиваємо яйця, всипаємо цукор і ванільку.
Збиваємо міксером 10 хвилин до пишної піни світлої та густої, яка буде стрічечкою стікати з віночка та затримується на поверхні маси. Точно так само, як ми це робимо для звичайного бісквіта.
ЩЕ ТОРТ:❤ Фантастичний пляцок “Галактика” з незвичайним сирним кремом
Борошно змішуємо з розпушувачем і в два прийоми просіюємо до яєчної частини, перемішуємо лопаткою акуратненько, щоб не втратити об’єм.
Тепер у вигляді маленьких однакових коржиків викладаємо на пергаментний папір по половині столової ложки на відстані один від одного, щоб кола не злиплися під час випічки.
Відправляємо в духовку на 15 хвилин до рум’яності 2 дека по черзі. Ось такі пампушки міні-бісквіти дістаємо, знімати їх дуже зручно з пергаменту за допомогою ножа.
Залишилося зробити крем: всипаємо до сметани цукор або пудру, ваніль, збиваємо кілька хвилин до розчинення цукрових кристаликів і пишності крему.
Тепер кожен бісквіт занурюємо в крем і складаємо на блюдо формуючи Черепаху. Можна збирати у великому салатнику або в роз’ємному кільці.
Кілька бісквітів відкладаємо, щоб потім сформувати голову та лапи.
Зверху змащуємо кремом, що залишився, прикладаємо одне печиво спереду і по два з боків. Перекладаємо торт у холодильник просочуватися на 4-5 годин або на ніч.
Верх черепахи можна присипати тертим на дрібній тертці шоколадом або присипати какао, це такий більш швидкий або ледачий декор.
Для глазурі какао-порошок просіваємо в ківш або каструлю, всипаємо цукор, закладаємо сметану і масло. Усе ретельно вимішуємо і ставимо на плиту. Постійно помішуючи нагріваємо глазур до однорідності та гладкості, але до кипіння не доводимо, вона може розшаруватися.
Залишаємо її охолонути і потім покриваємо нашу черепашку. Глазур у міру густа і її виходить достатньо.
Залишками малюємо мордочку і лапи.
Відставляємо торт у холод, щоб шоколадний шар схопився, а потім можна подавати до столу! Я запропоную вам ще один святковий варіант прикраси цього торту. Всю черепаху треба обмастити сметанним кремом і викласти повністю верх панциру бісквітними коржиками.
Тепер крем перекладаєм в кондитерський мішок і заповнюємо ним всі проміжки між коржиками.
Накриваємо торт плівкою і ставимо в холодильник, щоб крем застигнув. Тепер глазур’ю малюємо мордочку та лапки.
ЩЕ ТОРТИК: ❤ Найкращий пляцок “Кора дуба” з персиками – знаменита випічка Західної України
Глазур кладемо в корнетик і робимо кільця на кожному бісквітному коржику.
Ось такий тепер у вас буде гарний тортик Черепаха.
Він буде трошки більший але дуже цікавий! смачного та вдалого вам тортика! ❤