Новорічне ванільно-кокосове печиво легко формується у вигляді зірочок, ялинок чи інших святкових фігурок. Ідеально підходить для новорічного чаювання або як смачний подарунок. “Світ рецептів” радить купити різні тематичні формочки для печива та залучити до процесу малечу. Красиве і смачне печиво можна спекти різної форми. А ще й добавити горіхи. Можна використовувати або мигдаль, або волоські горіхи, або фундук, загалом те, що вам більше до вподоби або що є в наявності.
Інгредієнти:
- 125 г вершкове масло
- 1 яйце
- 10 г ванільний цукор
- дрібка солі
- 100 г цукрова пудра
- 80 г кокосова стружка
- 180 г борошно
- 4 г розпушувач
Як готувати ванільно-кокосове печиво,:
Всипаю кокосову стружку, борошно та розпушувач, замішую тісто руками в мисці. Потім на столі, постаратися довго не місити. Має вийти м’яке, податливе тісто, маслянисте, але при цьому не липке. За необхідності використовуйте більше або менше борошна. Покласти тісто в холодильник на 1-2 години, або в морозилку на 20-30 хвилин.
Розкачую пласт, вирізаю печиво формочками.
ЩЕ РЕЦЕПТ: ❤ Чудове двокольорове печиво у вигляді квітів – створіть собі квітковий настрій
Також можна зробити форму підкови вручну.
Відриваю маленькі шматочки тіста, що є між зірочками і роблю кульку, тоді смужку і закручую у підкову.
Викладаю печиво на форму для випікання застелену пергаментом. Випікаю у розігрітій духовці до 170 градусів приблизно 20 хвилин.
Тепер йдемо тішити рідних цією смакотою! Всім гарного мирного дня та смачного! 💙💛❤