Прості жарені пиріжки зі старого маминого зошита. Тісто тонше повітря, а всередині сир

Коли хочеться приготувати щось просте та нехитре, наприклад жарені пиріжки, тоді на допомогу приходять рецепти, взяті зі старого потертого маминого зошита. Це були найулюбленіші мої пиріжки у дитинстві. У них тонке, ніжне дріжджове тісто чудово поєднується з сирною начинкою . Ну як тут устояти, давайте швидше готувати!

Щоб приготувати такі жарені пиріжки, потрібні звичайні продукти та мінімум зусиль. Тісто неймовірно просто приготувати з мінімальним набором продуктів, воно тоненьке, не рветься і хрумке.

Інгредієнти:

  • Тепле молоко – 200 мл;
  • Цукор – 1 ч. л.;
  • Дріжджі сухі – 1 ч. л.;
  • Сіль – 1 ч. л.;
  • Борошно – 400 г;
  • Рослинна олія – ​​20 мл;
  • Твердий сир – 300 г;
  • Яйце куряче – 1 шт.;
  • Оливкова олія – ​​50 мл.

Як приготувати жарені пиріжки:

Для приготування підігріваємо молоко до 40-50 градусів. У це молоко висипаємо цукор та дріжджі, перемішуємо до розчинення цукрового піску. Солимо молочну суміш і висипаємо просіяне борошно частинами. Перемішуємо ложкою. Другу частину можна замішувати руками.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Бабуся навчила готувати пиріжки лише так: сільський рецепт не має собі рівних

Для еластичності тістової маси додаємо олію. Формуємо колобок вручну. Залишаємо тісто на 20 хвилин у теплому місці під харчовою плівкою.

Для начинки натираємо сир на дрібній тертці. У чашу із сиром розбиваємо яйце і перемішуємо продукти. Тісто розділяємо на дві рівні частини і формуємо ковбаски завдовжки приблизно 30 см. Кожну ковбаску треба розділити на 6 рівних частин.

З отриманих частин формуємо колобки, накриваємо харчовою плівкою та залишаємо підніматися на 10-15 хвилин. Розкочуємо кожен колобок на круглі коржики завтовшки 3 мм. Викладаємо в середину сирну начинку та запечатуємо як пиріжки.

Шви у пиріжків мають бути внизу. Змащуємо кожен пиріг водою, розминаємо до стану товстого коржика вручну. Товщина приблизно 7-8 мм.

Розігріваємо оливкову олію на сковороді, перекладаємо отримані коржики. Обсмажуємо на середньому вогні випічку до золотистої скоринки з кожного боку.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Кавказькі коржі з бринзою та зеленню

Таким чином ми отримуємо прості та ароматні сирні пиріжки.

Вони добре підійдуть для сніданку або як доповнення до м’яса. СМачного вам!

Оцініть статтю
( 3 оцінки, середнє 5 з 5 )
Світ рецептів
Прості жарені пиріжки зі старого маминого зошита. Тісто тонше повітря, а всередині сир
Чебуреки – хрусткі зовні і з соковитою начинкою в середині