Щоб приготувати такі жарені пиріжки, потрібні звичайні продукти та мінімум зусиль. Тісто неймовірно просто приготувати з мінімальним набором продуктів, воно тоненьке, не рветься і хрумке.
Інгредієнти:
- Тепле молоко – 200 мл;
- Цукор – 1 ч. л.;
- Дріжджі сухі – 1 ч. л.;
- Сіль – 1 ч. л.;
- Борошно – 400 г;
- Рослинна олія – 20 мл;
- Твердий сир – 300 г;
- Яйце куряче – 1 шт.;
- Оливкова олія – 50 мл.
Як приготувати жарені пиріжки:
Для приготування підігріваємо молоко до 40-50 градусів. У це молоко висипаємо цукор та дріжджі, перемішуємо до розчинення цукрового піску. Солимо молочну суміш і висипаємо просіяне борошно частинами. Перемішуємо ложкою. Другу частину можна замішувати руками.
ЧИТАТИ ТАКОЖ: Бабуся навчила готувати пиріжки лише так: сільський рецепт не має собі рівних
Для еластичності тістової маси додаємо олію. Формуємо колобок вручну. Залишаємо тісто на 20 хвилин у теплому місці під харчовою плівкою.
Для начинки натираємо сир на дрібній тертці. У чашу із сиром розбиваємо яйце і перемішуємо продукти. Тісто розділяємо на дві рівні частини і формуємо ковбаски завдовжки приблизно 30 см. Кожну ковбаску треба розділити на 6 рівних частин.
З отриманих частин формуємо колобки, накриваємо харчовою плівкою та залишаємо підніматися на 10-15 хвилин. Розкочуємо кожен колобок на круглі коржики завтовшки 3 мм. Викладаємо в середину сирну начинку та запечатуємо як пиріжки.
Шви у пиріжків мають бути внизу. Змащуємо кожен пиріг водою, розминаємо до стану товстого коржика вручну. Товщина приблизно 7-8 мм.
Розігріваємо оливкову олію на сковороді, перекладаємо отримані коржики. Обсмажуємо на середньому вогні випічку до золотистої скоринки з кожного боку.
ЧИТАТИ ТАКОЖ: Кавказькі коржі з бринзою та зеленню
Таким чином ми отримуємо прості та ароматні сирні пиріжки.
Вони добре підійдуть для сніданку або як доповнення до м’яса. СМачного вам!