Ті самі Закарпатські голубці, рецепт яких шукають всі!

Так, так ви не помилились, це дійсно ті самі закарпатські голубці, які готували кожної неділі в українському селі! Ну така вже смакота! Виходять у мене дуже соковитими завдяки начинці і томатній заправці. Хто хоч раз був на Закарпатті і їх скоштував, той закохався в них навіки. Але рецепт тамошні господині тримають в секреті.

Але сьогодні той секрет канув в минуле. Бо я маю той справжній рецепт і вже не раз їх готувала. По ньому дійсно виходять ті самі  закарпатські голубці, які ми коштували на полонині разом з овечим сиром .Їх ще роблять пісними з грибами або картоплею, теж дуже смачно виходить.

Країна Рецептів🍝  у Telegram

Інгредієнти:

  • Капуста
  • Свинячий жир 2-3 ст. л.
  • Цибуля 4-5 шт.
  • Болгарський перець мелений 1 шт.
  • Морква 1-2 шт.
  • Олія або смалець 3 ст. л.
  • Помідори 1-2 шт.
  • Солодка паприка 2-3 ч. л.
  • Рис 500 гр.
  • Фарш 800 – 1000 гр.
  • Сіль, чорний мелений перець за смаком
  • Зелень кропу (за бажанням)

Томатна заправка:

  • Томатна паста 1-2 ст. л.
  • Солодка паприка 1 ч. л.
  • Олія 1 ст. л.
  • Вода

Як приготувати закарпатські голубці:

На сковорідці розігріваю свинячий жир і додаю дрібно порізану цибулю. Перемішую і трішки підсмажую.

Додаю болгарський перець, перемішую.

Перемелюю моркву і також всипаю до сковорідки, доливаю трішки олії. Смажу декілька хвилин.

Додаю ще перемелені помідори.

ЩЕ РЕЦЕПТ: ❤ Фарширована цибуля – тепер будете готувати завжди

І в кінці додаю солодку паприку, усе перемішую. Зажарка готова.

Рис беру сирий, перед тим добре його тільки промила. Всипаю в окрему миску.

Додаю до рису ще гарячу зажарку і перемелений фарш. Сиплю сіль і перець за смаком. Перемішую.

Добачила ще 2 ст. л. паприки, перемішую.

За бажанням можна додати кріп. Усе перемішую до однорідності. Фарш готовий.

У каструлі кип’ячу воду, в качані капусти вирізаю тверду серединку. Тоді відправляю капусту в каструлю, двома виделками прокручую її у воді. Тоді, коли капуста трішки провариться, виделками відділяю листки від головки. І одразу ж забираю листки, довго їх варити не треба.

На лисках капусти відрізаю тверді потовщення.

Листок ділю на дві частинки.

Накладаю 1 чайну ложку фаршу.

Закручую листочок в рулончик.

Краї листочка затискаю пальцем всередину.

У каструлю викладаю гарно усі голубці.

Томатна заправка:
До томатної пасти додаю паприку і олію, перемішую.

Вливаю воду, підлива має вийти досить рідкою.

Голубці посипаю сіллю.

Вливаю томатну заправку і приблизно половину каструлі воду, не більше. Накриваю кришкою і ставлю варитись на 25 хвилин.

Голубці вже мають бути готові.

ЩЕ РЕЦЕПТ: ❤ «Голубці равлики по-турецьки» – вдалий рецепт із соцмережі, тепер готую так постійно

Дуже ароматні та смачні вийшли голубці! Подавати можна із сметаною або часниковим соусом. Смачного вам, друзі! ❤

Оцініть статтю
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Світ рецептів
Ті самі Закарпатські голубці, рецепт яких шукають всі!
Торт “Шахова королева”. Рецепт смачного домашнього шоколадного торта