Листковий салат по-французьки з морквою – гарний і смачний

Не багато страв одним своїм виглядом просяться, щоб їх з’їли. Салат по-французьки з морквою – саме таке блюдо. Яскравий, життєрадісний, з легкою кислинкою яблука, він сподобається гостям на дитячому святі і сімейному торжестві.

Господині, яким особливо важливо, щоб страви були не тільки поживними та смачними, але і добре збалансованими, напевно оцінять салат по-французьки з морквою. Сир і яйце, які роблять закуску ситної, відтіняються яблуком і морквою, роблять салат легким і ніжним. Жовто-оранжеві шари напевно сподобаються дітям, а особлива родзинка цього салату – подрібнений волоський горіх – не залишить байдужими навіть самих прискіпливих критиків. Дуже сподіваємося, що рецепт салату  залишиться у вашій книзі рецептів і ви будете його часто готувати.

Інгредієнти:

  • Сир – 200 г;
  • Яйце – 2 шт.;
  • Яблуко – 1 шт.;
  • Морква – 1 шт.;
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.;
  • Волоські горіхи – 10 шт.;
  • Майонез – 2-3 ст. л.;

Як готувати салат по-французьки з морквою:

Цей листковий салат подається порційно, тому збирати його будемо в кулінарному кільці. Для того, щоб кільце не їздило по тарілці, в центр її наллємо трохи майонезу: це зафіксує перший шар закуски.

На саме дно кладемо дрібно рубаниу цибулю. Якщо цибуля дуже «зла», то можна замаринувати, попередньо обшпаривши окропом, а повторно заляти водою, додавши туди трохи солі, цукру і столового або яблучного оцту. Коли вистигне, злити рідину.

ЩЕ СМАЧНЕНЬКЕ: 🌺 Салат з ананасами, морквою по-корейськи та крабовими паличками

Слідом за цибулею кладемо терте яблуко. Кисло-солодкий сорт, наприклад, Лигольд або Чемпіон підійдуть як не можна краще.

Наносимо майонезну сітку. Краще вибрати для салату не дуже жирний майонез, щоб він добре просочив шари. 50% – саме те, що потрібно.

Тремо варене яйце і зверху знову кладемо майонез.

Варена морква ріжеться дрібною соломкою або треться на крупній тертці. Майонезна сітка закриває шар моркви.

Голландським або Російським сиром завершуємо збірку салату. У нашій закуски він несе і декоративну функцію.

Тремо його на дрібній тертці і притрушиуєм щедрим шаром, щоб повністю закрити моркву.

Салат по-французьки практично готовий. Залишився останній штрих. Акуратно знімаємо кільце і зверху посипаємо закуску рубаними горіхами.

ЧИТАТИ ЩЕ: 🌺  Овочевий салат з найпростіших продуктів, але смак незрівнянний

Прикрашаємо зеленню петрушки і – вуаля – салат готовий! Ніжний, легкий, радує око, салат по-французьки з морквою можна подавати до столу. Приємного апетиту! 🌺

Оцініть статтю
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Світ рецептів
Листковий салат по-французьки з морквою – гарний і смачний
Як приготувати оригінальне пісочне печиво “Грибочки шампіньйони”