Додатковим бонусом стане те, що такий тортик можна приготувати заздалегідь. Печінка по-царськи безпосередньо перед подачею до столу лише викладається на блюдо і прикрашається за своїм смаком.
Інгредієнти:
- 600 г курячої печінки
- 1 ст. ложка панірувальних сухарів
- 0,5 склянки манки
- 100 мл молока
- 5 морквин
- 5 цибулин
- сіль і перець – за смаком
- зелень – для прикраси
- роз’ємна форма
Як готується печінка по-царськи покроково:
Відправляємо в блендер печінку, манку, панірувальні сухарі, молоко, сіль, перець і збиваємо до однорідності. Ріжемо цибулю півкільцями. Натираємо на крупній тертці моркву.
Обсмажуємо цибулю і моркву окремо. Цибулю – до прозорості, а моркву — до напівготовності. Злегка підсолюємо і перчимо цибулю і моркву, а потім з’єднуємо їх і перемішуємо.
ЧИТАТИ ТАКОЖ: Котлети економні з сюрпризом готую частіше ніж звичайні
Встеляємо дно форми фольгою, і відправляємо на дно половину цибулі з морквою. Рівномірно розподіляємо, одночасно формуючи невеликий бортик.
Виливаємо на овочевий шар половину печінкової маси і рівномірно розподіляємо. Ще раз робимо овочевий і печінковий шари, а потім відправляємо в розігріту до 170 С духовку хвилин на 30-40. При необхідності накриваємо ємність фольгою, щоб верхній шар не підгорів.
Дістаємо печінку з духовки і залишаємо у формі до повного охолодження, години на 2-3. Якщо подача страви до столу планується не на цей день, то прибираємо остиглий тортик в холодильник.
Знімаємо бортики з форми і розгортаємо торт, а потім перекладаємо його на блюдо так, щоб верхній шар виявився нижнім.
ЧИТАТИ ТАКОЖ: Як я готую курячу печінку зі сметаною і вона виходить соковитою та смачноюДалі залишається лише прикрасити зеленню і подати до столу.
Смачного вам!