Сьогодні хочу запропонувати вам рецепт приготування економних та смачних котлет. Вони будуть не прості і звичайні, а котлети зі сюрпризом. Це смачна, ситна страва — до таких котлет не знадобиться жодного гарніру. До того ж вам не доведеться їх смажити і стояти біля плити!Смачні, ситні та апетитні котлети із сюрпризом за цим рецептом, ви зробите дуже швидко та просто. Начинку ви можете робити з будь-яких продуктів, у моєму випадку – звичайна варена картопля.
Інгредієнти:
- М’ясний фарш – 500 г
- Картопля невеликого розміру – 500 г
- Цибуля ріпчаста – 1-2 шт.
- Курячі яйця – 1 шт.
- Зелень
- Сухарі – 3 ст. л.
- Сир твердий – 50-70 г
- Томатний сік – 1 склянка, або 2-3 ст. л. томатної пасти+вода
- Сіль, чорний мелений перець, спеції за смаком
Як готувати котлети економні з сюрпризом:
Насамперед ставимо варитися картоплю «в мундирі» — приблизно 8-10 штук. Зараз вже з’явилася молода картопля – невеликого розміру, це буде ідеальним варіантом. А після того, як картопля звариться, остудити її і очистии від шкірки.
Тим часом, поки картопля вариться, займаємося рештою підготовки продуктів. Ріпчасту цибулю очищаємо і дрібно нарізаємо, або натираємо на тертці. Далі беремо вже готовий м’ясний фарш, додаємо в нього яйце. Кладемо дрібно нарізану зелень – у моєму випадку це кріп, але можете використовувати будь-яку на свій смак, сіль, чорний мелений перець і якихось спецій до м’яса – знову ж таки це на свій смак.
Далі додаємо подрібнену цибулю, панірувальні сухарі і все добре вимішуємо. І тепер починаємо формувати «котлети з сюрпризом» — беремо десь 80 г фаршу, прямо на долоні формуємо коржик, в середину кладемо одну відварену картоплину.
ЧИТАТИ ТАКОЖ: Як приготувати котлети з буряка — смачно, корисно і просто
І защипуємо краї м’ясного коржа навколо картоплини, формуючи довгасту котлету. Перекладаємо підготовлені «котлети з сюрпризом» у відповідну форму для запікання – а якщо ще залишилося кілька варених картоплин, їх нарізаємо та укладаємо між котлетами.
Заливаємо склянку томатного соку – якщо немає томатного соку, можна розбавити у воді кілька ложок томатної пасти. І ставимо в духовку, розігріту до 180 градусів приблизно на півгодини.
А за півгодини котлети можна посипати тертим сиром (або просто нарізаним скибочками) – хто не любить сир, можете цього й не робити.
Ставимо в духовку ще хвилин на 5, сир має просто розплавитись. Виходить дуже смачна, ситна страва – яка до того ж дуже красиво виглядає при подачі.
ЧИТАТИ ТАКОЖ: Котлети в клярі це смакота! Апетитні та смачні- спробуйте!
Готуйте та пробуйте, Приємного апетиту!