Інгредієнти:
- 500 грам м’яса
- 1.5 кілограми капусти
- 1 цибулина
- морква 1 шт
- 1 столова ложка томатної пасти
- сіль, перець за смаком
- трошки цукру
- 0,5 ч. ложки молотого перцю
- 2 лаврові листи
- 500 мл води
Як приготовати бігус зі свининою:
Очистіть від лушпиння цибулину, наріжте .
ЧИТАТИ ТАКОЖ: Бабуся навчила: здивувала всіх! Смачна страва з простих продуктів
Очищену моркву вимийте та потріть на тертці або поріжте тонкою соломкою.
Свинячу вирізку промийте, зріжте плівки і розділіть на невеликі шматочки. Влийте в сковороду або мультиварку масло і викладіть в неї м’ясо. Смажте, поки не випарується рідина. Шматочки свинини повинні покритися рум’яною скоринкою.
Перекладіть м’ясо у казан. Влийте олію, посоліть і перемішайте. Викладіть поверх м’яса шар цибулі та моркви. Протушкуйте все. Додайте пережарену з маслом томат-пасту та влийте трохи води.
Доведіть вміст до закипання на середньому вогні. Тушіть півгодини. Капусту дрібно наріжте і добре обомніть руками, щоб вона пустила сік. Викладіть у казан, перемішайте все, накрийте кришкою та тушкуйте до напівготовності капусти.
Приправте спеціями ,добавте лаврове листя і добре перемішайте. Через десять хвилин бігус зі свининою зніміть із вогню.
ЧИТАТИ ТАКОЖ: Капуста, тушкована з гарбузом та грибами
Для приготування капусти застосовуйте молоде м’ясо. Бажано, щоб воно не заморожувалося. Страва вийде соковитим, якщо використовувати свинину із прошарками жиру.