Інгредієнти:
- оселедець малосольний, 1 шт;
- сардина івасі малосольна за бажанням, 200 г;
- цибуля, 1 шт;
- кріп свіжий;
- гірчиця будь-яка, солодка у зернах, гостра, 2 ст.л;
- майонез, 1 ст.
- олія рослинна, 2 ст.л;
- цукор, 0,5 ч.л;
- сік 1 лимона чи лайма.
Як готується закуска з оселедця в гірчичному соусі?
Рибу обробляємо, прибираємо все зайве.
ЧИТАТИ ТАКОЖ: Даю супер смачний рецепт посолу оселедця
Ріжемо почищену рибку порційними шматочками. Цибулю ріжемо тонкими півкільцями – чим тонше, тим буде смачніше, коли він замаринується разом із рибою. Змішуємо цибулю із рибою.
Для заливки змішуємо гірчицю з майонезом та соком лимона або лайма. Дрібно ріжемо кріп і додаємо до соусу. Якщо немає цитрусових, можна влити оцет звичайний чи яблучний. Додаємо цукор та олію, перемішуємо.
Соусом заливаємо рибу, все перемішуємо. Ємність накриваємо та залишаємо маринуватися. Закуска з оселедця у гірчичному соусі буде готова за кілька годин. Її можна скласти в банку, якщо ви плануєте розтягнути задоволення на кілька днів.
Але в принципі за 2 години вже можна пробувати. Під час подачі ви можете ще й прикрасити страву зеленню.
ЧИТАТИ ТАКОЖ: Оселедець у томатному соусі з чорносливом
Смачний вам рибки та гарного настрою!