Можливо, ви вже знаєте як готується оселедець в томатному соусі. Але цей – не такий поширений, однак теж дуже смачний. До картоплі чи на скибочці чорного хліба із кільцем цибульки, на святковому столі чи для буденної вечері – шматочки оселедця в томатному соку займуть достойне місце у вашому родинному меню.
Уважно поставтеся до купівлі самого оселедця. Адже свіжість і якість придбаної риби визначатиме кінцевий смак приготовленої закуски. Найсмачніший оселедець — спійманий взимку, він найжирніший. Така рибина буде великою, з округлими боками, спинка — товста і рівномірно забарвлена.
Інгредієнти:
- 3 цибулини,
- 3 склянки томатного пюре,
- Близько 15 чорносливин,
- Чайна ложка майорану,
- 1 плоска чайна ложка каррі,
- Близько 6 зерен запашного перцю,
- 6 цілих гвоздик,
- Сіль, перець за смаком,
- Щіпка мускатного горіха,
- Щіпка кориці,
- Олія,
- Близько 450 грам філе маринованого оселедця,
- Петрушка для прикраси
Як готувати оселедець в томатному соусі :
Оселедець заливаємо водою і замочуємо близько 2-3 годин. Після закінчення цього часу зливаємо з води і нарізаємо під скосом на більш дрібні шматочки.
ЧИТАТИ ТАКОЖ: Оселедець по-корейськи з томатом та цибулею
Цибулю почистити, розрізати навпіл і нарізати тонкими скибочками. Приготовлену. цибулю обсмажуємо до тих пір, поки вона не стане склоподібною, прозорою, додаємо майоран і каррі.
Потім поливаємо все це томатним пюре (у мене домашнє) і додаємо запашний перець і гвоздику.
Тушкувати до тих пір, поки рідина не випарується. В кінці додаємо до розрізані навпіл сливи.
Отриманий соус приправити за смаком мускатним горіхом, корицею, сіллю і перцем. Готовий знімаємо з вогню. Після легкого охолодження з’єднуємо з оселедцем.
Все це заливаємо в банку і охолоджуємо. Зберігаємо в холодильнику.
Перед подачею оселедець в томатному соусі прикрашаємо зеленню.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дуже смачна малосольна скумбрія всього за декілька годин
Смачного вам і гарного настрою!