Оселедець в томатному соусі з чорносливом

Просто чудовий рецепт приготування оселедця: смакує і до чарочки, і з картопелькою, і навіть якщо просто на скибочку хліба шматочок покласти. Рибка виходить дуже ароматною, з приємним томатним смаком і приголомшливо пряним ароматом. Час маринування оселедця в томаті мінімальний, адже вистачає лише доби.

Можливо, ви вже знаєте як готується оселедець в томатному соусі. Але цей – не такий поширений, однак теж дуже смачний. До картоплі чи на скибочці чорного хліба із кільцем цибульки, на святковому столі чи для буденної вечері – шматочки оселедця в томатному соку займуть достойне місце у вашому родинному меню.

Уважно поставтеся до купівлі самого оселедця. Адже свіжість і якість придбаної риби визначатиме кінцевий смак приготовленої закуски. Найсмачніший оселедець — спійманий взимку, він найжирніший. Така рибина буде великою, з округлими боками, спинка — товста і рівномірно забарвлена.

Інгредієнти:

  •  3 цибулини,
  • 3 склянки томатного пюре,
  •  Близько 15 чорносливин,
  • Чайна ложка майорану,
  • 1 плоска чайна ложка каррі,
  • Близько 6 зерен запашного перцю,
  • 6 цілих гвоздик,
  • Сіль, перець за смаком,
  • Щіпка мускатного горіха,
  • Щіпка кориці,
  • Олія,
  • Близько 450 грам філе маринованого оселедця,
  • Петрушка для  прикраси

Як готувати оселедець в томатному соусі :

Оселедець заливаємо водою і замочуємо близько 2-3 годин. Після закінчення цього часу зливаємо з води і нарізаємо під скосом на більш дрібні шматочки.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Оселедець по-корейськи з томатом та цибулею

Цибулю почистити, розрізати навпіл і нарізати тонкими скибочками. Приготовлену. цибулю обсмажуємо  до тих пір, поки вона не стане склоподібною, прозорою,  додаємо майоран і каррі.

Потім поливаємо все це томатним пюре (у мене домашнє) і додаємо запашний перець і гвоздику.

Тушкувати  до тих пір, поки рідина не випарується. В кінці додаємо до розрізані навпіл сливи.

Отриманий соус приправити за смаком мускатним горіхом, корицею, сіллю і перцем. Готовий знімаємо з вогню. Після легкого  охолодження з’єднуємо з оселедцем.

Все це заливаємо  в банку і охолоджуємо. Зберігаємо в холодильнику.

Перед подачею оселедець в томатному соусі прикрашаємо зеленню.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дуже смачна малосольна скумбрія всього за декілька годин

Смачного вам і гарного настрою!

Оцініть статтю
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Світ рецептів
Оселедець в томатному соусі з чорносливом
Меренговий рулет із арахісового борошна