Мій улюблений пляцок «Вишнево-макова панянка»

Сьогодні у нас новий рецепт українського смаколика - пляцок «Вишнево-макова панянка» . Він дуже ніжний на смак і має напрочуд яскравий вигляд. Та й готується він легше, як здається на перший погляд. Я зразу полюбила цей оригінальний рецепт і маю надію, що і вам він також сподобається.

Готується  пляцок «Вишнево-макова панянка»  просто і швидко,  дякую автору, що поділилась з нами рецептом.

Країна Рецептів🍝  у Telegram

Інгредієнти:

Тісто:

  • 8 яєць (окремо білок і жовток)
  • 100 гр. борошна
  • 1 ч. л. розпушувача
  • 150 гр. маку
  • 70 гр. кокосової стружки
  • 100 гр. цукру

Вишневий прошарок:

  • 500 гр. вишень (якщо заморожені, розморожувати не треба)
  • 150-200 гр. цукру
  • 1,5 ст. л. кукурудзяного крохмалю
  • трішки води

Сирна начинка:

  • Крем сирковий
  • 500 гр. сиру кисломолочного
  • 50-100 гр. молока (холодного кип’яченого) – залежить від вологості сиру
  • 100-150 гр. цукру
  • 500 гр. вершків жирних
  • чорниця (за бажанням)

Помадка:

  • 100 гр. білого шоколаду
  • 50 мл. вершків

Додатково для прикраси:

  • 100 мл. вершків
  • Мак
  • Кокосова стружка
  • Вишні

 Як готується пляцок «Вишнево-макова панянка»:

Білки збиваю міксером до піни, додаю цукор, збиваю.

Додаю жовтки, збиваю міксером.

ЩЕ РЕЦЕПТ: ❤ Горіхово-кокосовий пляцок зі смачною ванільно-ананасовою начинкою

Змішую борошно з маком, кокосовою стружкою та розпушувачем. Додаю до тіста, перемішую.

Викладаю тісто на форму, випікаю таких два коржа при температурі 180, приблизно 20 хвилин.

Готую вишневий прошарок. До вишень додаю цукор, розчиняю крохмаль з водою, перемішую. Варю вишні до кипіння. Охолоджую.

Тепер на черзі сирна начинка. Сир переминаю, додаю цукор, молоко, замішую блендером до однорідності.

Окремо збиваю холодні вершки і акуратно змішую з сирною масою.

Додаю до сиру чорниці, перемішую.

На перший корж викладаю вишневу начинку і сирну.

Для помадки розтоплюю білий шоколад з вершками.

Накриваю другим коржем. Змащую помадкою. Ставлю пляцок на ніч в холодильник.

Прикрашаю вишнями, збитими вершками, кокосовою стружкою та маком.

ЩЕ ПЛЯЦОК: ❤ Найкращий пляцок “Кора дуба” з персиками – знаменита випічка Західної України

Смачного вам пляцка і тихого мирного дня! ❤

Оцініть статтю
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Світ рецептів
Мій улюблений пляцок «Вишнево-макова панянка»
Купую моркву кілограмами і готую швидку, але найсмачнішу моркву по-корейськи