До речі, такі мариновані баклажани з часником та перцем, можна просто залишити в холодильнику і споживати вже через декілька годин, коли овочі пустять сік та промаринуються. Вони добре зберігаються кілька днів, тому можна приготувати за раз побільше і залишити в холодильнику. Чим довше такі баклажани постоять у маринаді, тим стануть смачнішими. А як закатати їх на зиму розкажу далі.
Інгредієнти:
- Баклажани 1,5 кг.
- Часник 100 гр.
- Болгарський перець червоний 350 гр.
- Кріп, петрушка по одному пучку.
- Сіль 1 ст. л.
- Коріандр, чорний перець за смаком.
- Оцет 9% 80 мл.
- Олія 100 мл.
Як готувати мариновані баклажани з часником та перцем:
Всі овочі, крім баклажанів, помийте та очистіть.
Баклажани помити, нарізати брусочками.
Потім опустити в киплячу воду та варити 5 хвилин.
ЧИТАТИ ТАКОЖ: Квашені баклажани фаршировані морквою, перцем та часником: одеський рецепт
Болгарський перець нарізати дрібними кубиками, дрібно нарізати часник, кріп та петрушку.
Додати сіль, спеції, оцет, олію і перемішати. Заправка готова.
Перемішуємо її із баклажанами.
Розкласти в банки та закрутити кришками.
На дно каструлі постелити рушник та виставити банки, залити водою по плічка банок і стерилізувати після закипання (0,5 літрові банки 10 хвилин) .
Потім банки вийняти, закрутити кришки, укутати рушником і залишити в теплому місці до повного охолодження.
ЩЕ СМАЧНЕНЬКЕ: Шашлик з баклажанів – найсмачніша закуска на зиму
Поки овочі доступні за ціною, знайдіть півгодини часу раз на тиждень, щоб наповнити кілька баночок найсмачнішою маринованою сумішшю зі шматочків баклажан, солодкого перцю із зеленню та часником.
Бажаю приємних приготувань та смачного вам! Друзі, якщо вам сподобався рецептик не забувайте зберегти собі, щоб не загубити! І окрема подяка за ваші лайки і за поширення рецепту – мені дуже приємно!