Львівський сирник рецепт з маком та родзинками

Львівський сирник – найпопулярніший десерт, яким по праву пишається західно-українська кухня. Десерт подається в багатьох львівських кав’ярнях і часто готується на свята місцевими жителями. Популярним рецепт львівського сирника став після того як його опублікувала Дарія Цвек у своїй книзі «Солодке печиво».

Дуже часто львівський сирник ,як інформує Світ рецептів, ще готують з додаванням апельсинової цедри, маку, горіхів і кокосової стружки. Для його виготовлення береться тільки найкращий і свіжий кисломолочний сир найвищої жирності, свіжі домашні яйця, які, до того ж, вводяться окремо (жовтки і збиті в піну білки) і поступово. У результаті виходить ніжний сирний пиріг під шоколадною помадкою, який за смаковими властивостями не поступається розкішному торту.

Інгредієнти:

  • Сир (9%) – 650 г
  • Цукор – 135 г
  • Яйця – 220 г (4 шт)
  • Вершкове масло – 100 г
  • Сметана (20%) – 60 г
  • Кукурудзяний крохмаль – 20 г
  • Ізюм-85 г
  • Мак – 35 г
  • Ванільний екстракт – 1.5 ч. л

Для глазурі:

  • Темний шоколад – 80 г
  • Вершкове масло – 50 г

Як готувати львівський сирник:

Родзинки замочуємо смачним алкоголем (в ідеалі на ніч, ну або, хоча б, на годинки 4-5). У мене кальвадос. Також для цієї ролі відмінно підійде коньяк або віскі. Якщо алкоголь – це не ваша тема, то можна залити родзинки звичайним окропом, на хвилин 20-30.

Сир протираємо через сито. Якщо, ну прям, дуууже лінь, то можна пробити блендером. Мені більше подобається через сито. Додаємо до сиру цукор, ванільний цукор і вершкове масло кімнатної температури. Збиваємо міксером на мінімальній швидкості міксера.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Запіканка з солодкого сиру з макаронами та вишнею

Тепер насипаємо кукурудзяний крохмаль, збиваємо. По-одному вводимо яйця, кожен раз ретельно збиваючи масу. Додаємо сметану, збиваємо. Масу поділяємо. Приблизно, навпіл. В одну частину додаємо мак, а в іншу родзинки. Перемішувати.

Випікати будемо в прямокутній формі для кексу. У мене силіконова, 23×10 см. Якщо у вас форма металева, то треба застелити її пергаментом. Переливаємо тісто в форму. Спочатку половину макової маси. Потім сирну масу з родзинками. Зверху закриваємо другою половиною з маком.

Ставимо в розігріту до 180° духовку і випікаємо близько 60 хвилин. Якщо верх занадто потемніє, то можна накрити фольгою. Охолоджуємо у вимкненій духовці.  Потім прибираємо в холодильник на годинника 2-3. І тільки після цього дістаємо наш сирник з форми.

Остиглий сирник покриваємо шоколадною глазур’ю і прикрашаємо на свій розсуд.

Смачного!!

Оцініть статтю
( 3 оцінки, середнє 4.33 з 5 )
Світ рецептів
Львівський сирник рецепт з маком та родзинками
Швидкі мариновані кабачки з болгарським перцем, часником та зеленью. У сезон готую щотижня