Дуже часто львівський сирник ,як інформує Світ рецептів, ще готують з додаванням апельсинової цедри, маку, горіхів і кокосової стружки. Для його виготовлення береться тільки найкращий і свіжий кисломолочний сир найвищої жирності, свіжі домашні яйця, які, до того ж, вводяться окремо (жовтки і збиті в піну білки) і поступово. У результаті виходить ніжний сирний пиріг під шоколадною помадкою, який за смаковими властивостями не поступається розкішному торту.
Інгредієнти:
- Сир (9%) – 650 г
- Цукор – 135 г
- Яйця – 220 г (4 шт)
- Вершкове масло – 100 г
- Сметана (20%) – 60 г
- Кукурудзяний крохмаль – 20 г
- Ізюм-85 г
- Мак – 35 г
- Ванільний екстракт – 1.5 ч. л
Для глазурі:
- Темний шоколад – 80 г
- Вершкове масло – 50 г
Як готувати львівський сирник:
Родзинки замочуємо смачним алкоголем (в ідеалі на ніч, ну або, хоча б, на годинки 4-5). У мене кальвадос. Також для цієї ролі відмінно підійде коньяк або віскі. Якщо алкоголь – це не ваша тема, то можна залити родзинки звичайним окропом, на хвилин 20-30.
Сир протираємо через сито. Якщо, ну прям, дуууже лінь, то можна пробити блендером. Мені більше подобається через сито. Додаємо до сиру цукор, ванільний цукор і вершкове масло кімнатної температури. Збиваємо міксером на мінімальній швидкості міксера.
ЧИТАТИ ТАКОЖ: Запіканка з солодкого сиру з макаронами та вишнею
Тепер насипаємо кукурудзяний крохмаль, збиваємо. По-одному вводимо яйця, кожен раз ретельно збиваючи масу. Додаємо сметану, збиваємо. Масу поділяємо. Приблизно, навпіл. В одну частину додаємо мак, а в іншу родзинки. Перемішувати.
Випікати будемо в прямокутній формі для кексу. У мене силіконова, 23×10 см. Якщо у вас форма металева, то треба застелити її пергаментом. Переливаємо тісто в форму. Спочатку половину макової маси. Потім сирну масу з родзинками. Зверху закриваємо другою половиною з маком.
Ставимо в розігріту до 180° духовку і випікаємо близько 60 хвилин. Якщо верх занадто потемніє, то можна накрити фольгою. Охолоджуємо у вимкненій духовці. Потім прибираємо в холодильник на годинника 2-3. І тільки після цього дістаємо наш сирник з форми.
Остиглий сирник покриваємо шоколадною глазур’ю і прикрашаємо на свій розсуд.
Смачного!!